torstai 13. tammikuuta 2011

Miehen mitta vai hinta?

Hotelli Kirozisen sisäpihalta Sharm el Sheikhistä.
 
Uuden puolen uima-altaita Kirozeisissa.
Egyptiläinen postikortti, aiheena ympärileikkaus (luulisin).


Janon kangastus/ liukuu kasvojesi yli./ Ne värähtävät nautinnosta/ juot kouralla vettä/ 
ja lipillä vaaranrinteen lähteestä/ olet kaivolla, juot suoraan kaivosangosta,/ ei pitäisi olla enää jano!//

Kuu pettää, kuu tietää./ Sinun kasvosi ovat unessa rauhattomat,/ sinä muistat/
kaikki vedet ovat ovat sinun muistissasi,/ kuulaat ja sameat/ ja myös mustat vedet, syvien kaivojen kaltaiset/ ne joissa asuu ennustajakala, himoittu ja pelätty/
sitä sinä ajattelet nyt,/ sitä sinä pyydystät ja pelkäät/ sen sinä saat/
se hypähtää syliisi syvyydestä, olet unikalasi saalis/ suomupeileistä puhkeavat sinun kasvosi/ unessa rauhattomat,/ sinä muistat//

Eeva Tikka: Lukittu kaivo (1989)
***
Näe minusta hyvä uni, muuta en voi antaa/ niin ohueksi on elämä käynyt/ syövyttävässä helteessä./
Janon kieli/ kiertyy käärmeenä lanteilleni/ maapallon ympäri kiristyy tulinen rengas/

mutta hyvässä unessasi minusta/ palava käärme on lanteitteni sateenkaari,/ sinä juot/
sinun lapsenkuvitelmasi/ sinun äitisi hellyys/ vihreään puuhun piilotetut salaisuudet/
ovat totta kun sinä sateenkaarelta juot,/ näe minusta se uni// 

Eeva Tikka: Lukittu kaivo (1989)

***

Tämän päivän Apu-lehdessä, numerossa 02, on Leila Itkosen juttu egyptiläisestä seksiturismista. Naiset monista maista käyvät ostamassa seksiä Egyptin turistikohteista. Hotellityöntekijät ovat nuoria ja nuorehkoja miehiä, jotka tienaavat lisää rahaa seikkailunhaluisilta turistinaisilta. Artikkeli on tehty Hurghadassa, joka Sharmea lähinnä oleva kohde Siinailla.

Kerrotaan, että nimenomaan naisturistit tekevät ehdotuksia esimerkiksi siivoojille ja muille palveluskunnalle. Meillä näytti siltä, että juuri he olisivat olleet kovin kiinnostuneita meistä mummoista, yksi yritys oli huonepalvelijan/ siivoojan taholta. Myös muut miehet alkoivat juttelemaan kanssamme, ja kyselivät kaikenlaista. Jonkin verran tämä ihmetytti minua, kaverini ei puhunut sanaakaan englantia. Emme tarjonneet kenellekään rahaa emmekä ilmaisseet halua seksiakteihin, mutta varmaankin sellaisia naisia siellä on. Lähinnä venäläiset naiset kulkivat lähes alastomina yleisissäkin tiloissa. Muslimimaa, jossa omat naiset ovat häveliäästi  kasvoja myöten verhottuna, ja turistinaiset, jotka eivät häpeä mitään!

Sen käsityksen tästä huonesiivoojasta sain, että hänellä tuntui olevan kova naisten miellyttämisen tarve. Laittelihan hän meidän iloksemme pyyheliinoista joutsenia ja sydämenkuvia, ja kantoi meille kukkia. Ajattelin, että hän teki sitä parempien juomarahojen toivossa. Ja toki hän saikin juomarahat, mutta ei sitä toista lajia.

Miehillä on Thaimaa, jossa on vastaavaa toimintaa heitä varten. Monet miehistä viihtyvät talviaikaan siellä kuukausia. Myös Intian Goassa on seksiturismi aktuelli aihe. Sielläkin nuorehkot miehet  kauppaavat itseään turistinaisille. Varmaan ympäri maapallon näitä turistikohteita löytyy kasapäin, myöskin Euroopasta.

Näin selvisi nämä turismin syvimmät salaisuudet, rahakas ammatti liukuvin työajoin miellyttää monia miehiä, ja tietysti myös naisia. Televisiosta on tullut ohjelmia Lapin seksiturismista, jonne viedään venäläisiä naisia linja-autolasteittain. Joitakin vuosia sitten puhuttiin myös Etelä-Suomen seksiturismista, jonne virolaiset ja venäläiset tulivat ansaitsemaan hieman valuuttaa.
***
Minulla on nyt flunssan oireet, ja kurkku kipeä. Toivottavasti tästä selviää muutamassa päivässä taas normaaliin elämään. Eilen iltapäivällä kävimme Onkamolla sukulaisissa päivällisillä. Oli kiva tavata Airaa ja Topia puolen vuoden perästä.

Oikein hyvää loppuviikkoa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!

22 kommenttia:

 1. No jo on aikoihin eletty, mitkä markkinat!
  Kaikenlaista touhua, voi hyvänen aika sentään, en osaa muuta sanoa, voinkin olla jo väsynyt, ylleensä olen tähän aikaan.
  Mutta paranemisia sinulle Aili-mummo.
  P.S kauniit kuvat ♥

  VastaaPoista
 2. On varmaan muitakin syitä käydä kaukaisissa paikoissa, vaikka seksi onkin pyöräyttänyt monia pyöriä, avannut monia ovia ja sulkenut varmaan yhtä monta. Mutta jos jollain on jotain yli oman tarpeen, niin ehkä se on hyvä myydä tai antaa sellaiselle, jolla ei ole yhtään tai ainakaan tarpeeksi. Peikko ei tosin tiedä sopiiko tuo ajatus ihan kaikkiin juttuihin, suruun vaikka, tai sairauteen.

  VastaaPoista
 3. Moi Seijastiina!

  Näin raadolliset on turismin markkinat, kaikkea voi myydä ja ostaa.;O

  Vanha, väsynyt ja sairas olen minäkin, toivotaan että lepo auttaa meitä molempia.

  Paljon kiitoksia kommentistasi, ja oikein hyvää loppuviikkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 4. Hei Isopeikko!

  Voisihan ne surut ja sairaudet lahjoittaa jollekin, jos ne vain kelpaisivat. Mutta onneksi näin ei voi tehdä. Tuo seksin ostaminen tuntuu ainakin minusta burleskilta jutulta, enkä jaksa sitä hyväksyä; mutta sehän on jokaisella henkilökohtainen asia. Siis ostaako, myykö vai lahjoittaa---.

  Kiitos kommentistasi Peikko, ja lämmittäköön aurinko kauniin Peikkometsäsi<3

  VastaaPoista
 5. Herttileijaa, miten upeita runoja sinä löydät Eeva Tikalta. Mulla katkee käsi, kun niitä kirjoitan runovihkooni;-)

  Minä jätän nyt kommentoimatta, mitä olen mieltä ostetusta seksistä. Lue rivien välit.

  Mukavaa viikonloppua, Aili!

  VastaaPoista
 6. MoiLeena!

  Eeva Tikka on upea runoilija, jonka runoista erityisesti tykkään. Vaikka hän on tunnustettu romaanikirjailija, en niinkään ole ihastunut hänen romaaneihinsa; koulutukseltaan hän biologian opettaja. Luonto ja sen tunteminen on Tikan vahvoja puolia.
  Lukittu kaivo (1989) ja Kalliomaalaus (1987) ovat mieleisimpiä Tikan runokokoelmia.

  Siitä seksiasiasta taidat olla samaa mieltä kuin minä.;/

  Kiitos kommentistasi Leena ja oikein ihanaa pyhänseutua sinulle<3

  VastaaPoista
 7. Hei Erkki!

  Tuo lehtijuttu iski silmääni Apu-lehdestä. Minun mielestäni ne miehet yrittivät kyllä iskeä naisia, mutta lehdessä kivenkovaan väitettiin, että nimenomaan vanhemmat naiset ostavat näitä miehiä. Molemmat jutut voivat olla totta, luulisin ;=O

  Kiitos kommentista, Erkki, ja hyvää pyhää sinulle<3

  VastaaPoista
 8. Hienot runot.

  Ja varsin seksikäs postaus.

  Egyptissä en ole käynyt, mutta kyllä Pariisissakin miehet kovasti naisille tarjoutuvat. Meikäläinen, tyhmä kun on, ei ensin meinannut edes tajuta mistä on kyse. Nuoret miehet näyttävät, miten he "auttaisivat". Meinasimme saada naisystäväni kanssa naurukohtauksen, kun lopulta tajusimme mistä oli kysymys. Ei sitä osaa edes kuvitella, että jotkut todella menevät ostamaan seksiä. Huh huh, ei kuulu minulle.
  Tosin minun ei ole tarvinnut ikinä puutteessa elääkään...
  ---
  Kaipa se on hyvä paikallisille rahaa tarvitseville, mutta toisaalta taudit leviävät nautintojen ohella. Vai muistavatko kaikki puutteessa elävät suojata itsensä?
  --
  Ihanan kesäinen tuo ensimmäinen valokuvasi.
  Toivottavasti paranet pian, eikä flunssasi pahene.
  Lepoa vain tarpeeksi.
  Kirjoitteli Eila

  VastaaPoista
 9. Hei EilaM!

  Todella, Tikan runot ovat upeita ja paljon kertovia. Näistä runoista teimme eräillä lausuntakursseilla ohjelman joskus v. 1990 tai niillä seuduin.
  Niiden viehätys ei ole vielä kadonnut.
  -----
  Juttu Apu-lehdessä inspiroi minua kirjoittamaan vielä näistä egyptiläisistä miehistä. Siinä tosin syyteltiin vanhempia naisia seksin ostajiksi, mutta ovatkohan ne yksin syyllisiä? Paikallisille se on rahanansaitsemiskeino köyhässä maassa, palkat ovat alle 50 euroa kuukaudessa eli noin 400 Egyptin puntaa.

  Voi olla, että kun nuori mies on kolme viikkoa erossa perheestään, hän tuntee tarvetta saada naisia, ja mikä sen parempi, jos siitä vielä maksetaan.
  En ole tuntenut tarvetta langeta näihin gigoloihin ulkomailla enkä myöskään kotimaassa.
  ------
  Kuvat ovat sieltä kuumasta erämaasta otettuja, paitsi postikortti.
  ------
  Kiitokset kommentistasi Eila<3
  Kyllä tästä selvitään, otin syksyllä influenssapiikin ja viime talvena sikapiikin.:)

  Oikein hyvää viikonvaihdetta sinulle Eila<3

  VastaaPoista
 10. Taitaa olla kohta jo 10v siitä, kun viimeksi olen turistimatkalla ollut. Tuollaiseksi (seksiseksi) se nyt on muuttunut? Olen kovasti hämmästynyt. Suomalaiset naiset ovat tulleet ns. aika "vapaiksi", mutta onko meidän maineemme jo mennyt niin, että tullaan tuollalaillakin "palvelemaan"ja rahastamaan, iäkkäämpiäkin? Kaipa he sitten joskus onnistuvatkin. Miksiköhän? Onko se sitä "tasa-arvoa?" Kun kerran miehetkin! Ja naisten pitää tehdä samat tyhmyydet!
  Minäkin podin nuha-kuumetta joulusta uuteen vuoteen, mutta menihän se ohi ja menee sinultakin. Naapurini, "Aina Jotain"- Riitta runoili osuvasti: "Flunssa kiusaa kyl monel tappaa, mut harvoin se tappaa."

  VastaaPoista
 11. karmee homma nuo venäläiset naiset, vanhojen ukkojen kans, munst miehet on ällöttäviä, tyhmiä

  Tarvetta saada nainen!!
  Samat tarpeet naisellakin..

  VastaaPoista
 12. 'mikä sen parempi, jos siitä vielä maksetaan'..

  Monella nälkäisellä naisella ei ole vaihtoehtoa, Haitissa saa nuoren äidin riisillä, sen lapset tarttee ruakaa.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi!

  Oudolta tämä minustakin tuntuu ja kuulostaa, rahastaminen seksillä. En usko, että se on suomalaisten syytä, suomalaiset ovat tuolla pienenä vähemmistönä. Mutta jos keksitään, että rahaa voi turisteilta saada toisellakin keinolla, ja joutuvathan nämä miehet olemaan erossa vaimo(i)staan kolme viikkoa, joten se aika voi viriilille miehelle olla kovin pitkä. Ei meiltä kukaan rahaa pyytänyt, joten asioiden perimmäinen tarkoitus on meillekin yhä arvoitus; kirjoitin tämän siksi, että Apu-lehden jutussa näin väitettiin.

  Kiitos kommentistasi Anonyymi ja hyvää sunnuntaita sinulle<3

  VastaaPoista
 14. Hannele mummu!

  Olen samaa mieltä, seksin ostaminen on tyhmä teko, kyllä sitä saa ihan ilmaiseksi, jos tarvetta on---.

  Varmaan tuo seksin tarve riippuu hieman ihmisen iästäkin, luulisin;)

  Kiitos kommentistasi Hannele mummu<3

  VastaaPoista
 15. Moi Hannele!

  Ymmärrän kyllä äidin hädän, jos lapset ovat kuolemassa nälkään. Minusta se on aivan eri juttu, ei silloin voi naista tuomita. Mutta tämä seksillä rahastaminen on jotakin muuta---.

  Kiitos kommentistasi Hannele ja hyvää sunnuntaipäivää sinulle<3

  VastaaPoista
 16. naista ei voi koskaan tuomita

  "Normaalit" naíset eivät hommaan vapaaehtoisesti lähde, tutkimukset sanoo, että suurinta osaa on käytetty hyväksi jo lapsena.

  En osaa raljeerata näin vakavista asioista.

  VastaaPoista
 17. Hymyilevä eläkeläinen16. tammikuuta 2011 klo 9.03

  Eipäs nyt hötkyillä. Turistit, sekä miehet että naiset, ovat kautta aikojen hakeneet etelänmatkoiltaan myös seksiä. Nuoret naiset ns. rakastuvat ja sitä rataa ikään kuin tekevät seksin luvalliseksi ja koska rahaa ei käytetä.

  Esimerkiksi Kreikassa jo heti turismin alettua sotilasjuntan jälkeeen 1970-luvulla tulivat kuuluisiksi kreikkalaiset komeat pojat, jotka harppuunoivat naisia uimarannoilla: "rakkaus" kesti lomaviikon ja nuorukainen saatettuaan viikkokumppaninsa lentokentälle katsasti samalla saapuvan koneen tarjonnan.

  Mutta vanhemmat, hiukan elähtäneetkin naiset etsivät jatkuvasti seksiä lommatkoillaan ympäri maailmaa. Ja nuoret miehet ovat huomanneet siinä oivan bisneksen; naiset saavat syyttää itseään, kun ovat leikkiin ryhtyneet. Ei kannata kauhistella. Tarjoukseen ei ole pakko tarttua.

  On aivan selvää, että nuori komea mies ei ole pätkääkään kiinnostunut pullukasta viittäkympiä lähentyvästä naisihmisestä. Mutta ilmeisesti kauppa käy vanhempienkin kanssa. Rahalla on taivaallinen voima!

  Tietysti on ymmärrettävää, että eläkeläitä hiukan naurattaa ja vähän häkellyttää tämä kauppa. Mutta suomalaisnaisetkin ovat itse tämän käytöksellään aiheutaneet. Ja juuri ne keski-ikäiset naispolot. Harmi kyllä.

  VastaaPoista
 18. Moi Hannele!

  Nainen, joka myy seksiä saadakseen lapsilleen ruokaa, ei minusta ole syypää mihinkään. Ei kukaan nainen halua, että lapset kuolevat nälkään.

  Siltä minustakin tuntuu että "normaali" nainen ei myy eikä osta seksiä, ihminen ei ole kauppatavara. Mutta on naisia, jotka menevät rahasta avioliittoon varakkaan miehen kanssa, ja sillä tavoin myyvät itsensä. En pidä tästäkään naistyypistä: he halveksivat itseään ja ovat hyväksi käytettäviä ihmisiä.

  Kiitos kommentistasi, Hannele, ja oikein hyvää sunnuntai-iltaa sinulle<3

  VastaaPoista
 19. Moi Hymyilevä!

  Turisteilla on aina omia tarkoitusperiään, kenellä mitäkin. Monilla naisilla ja miehillä se on seikkailunhalu ja elämysten haku, joten seksi voi ihan hyvin liittyä näihin kokemuksiin.

  Kyllä siellä Kreikassa myös vanhemmat miehet etsivät löyhämoraalisia naisia iltojensa iloksi. Ja nainen on sellainen heidän mielestään, jos rupeaa juttelemaan heidän kanssaan.

  Mitä nyt viiskymppinen nainen, mehän olemme parikymmentä vuotta sitäkin vanhempaa sukupolvea. Sopisimme heidän isoäidikseen, sanoinkin sen sille huonesiivoojalle. Hän ei lotkauttanut korvaansakaan eikä nolostunut, mutta meitä nauratti kovasti. Mies uskoi sitten, kun sanoin, ettei kaverini pidä siitä, että hän tuli liian lähelle, ja alkoi kopeloimaan yms.
  Eikä mies puhunut rahasta mitään, kuuluiko tämäkin "huonepalveluihin"?

  Tällaisia palveluja en ole koskaan ulkomailta hakenut enkä koskaan hae;(

  VastaaPoista
 20. Hei, olin tammikuussa samassa paikassa,eri hotellissa kylläkin, Sharm el Sheikissä lomalla. Hotellissa siivoojapoika teki meillekin sydämiä, joutsenia ja kaikkea muutakin hauskaa meitä ilahduttamaan. Juteltiin hänen niin kuin muidenkin hotellin työntekijöiden kanssa paljonkin. Seksi työntekijöiden ja meidän,turistien kesken ei edes käväissyt mielessä ja ihmettelen mistä noita juttuja oikein tulee. Egyptiläiset toki tekee kakkensa ollakseen vierailleen mieliksi, niin tipin toivossa kuin pelkkää ystävällisyyttään. Olen matkustanut Egyptissä muutaman kerran ennenkin enkä ole koskaan huomannut mitään kertomaasi todeksi. Toki sitä voi tapahtua mutta muslimimaassa tuollaisten juttujen pitää kyllä tapahtua aika salassa.
  Minusta ihmiset ovat Egyptissä niin kuin muissakin Lähi-Idän maissa tosi ystävällisiä. He ovat myös uteliaita, haluavat jutella ja todellakin tehdä kakkensa että vieraan olisi hyvä olla.
  Yhden suomalaisen, jo vanhemman naisen tapasin viime matkalla, joka suoraan kertoi iskevänsä sieltä komean, nuoren miehen. Uskon kuitenkin, että ko naiset ovat enemmän poikkeus kuin sääntö. Noiden maiden kulttuurissa tuollaisia naisia halveksitaan.

  VastaaPoista
 21. Moikka Anonyymi!

  Sen jutun, jonka mainitsin luin Apu-lehdestä, sieltä niitä levitettään. Ihmettelin kyllä minäkin, mutta sellaisiakin naisia varmaan on, jotka ostavat tai myyvät rahalla seksiä. Rakkautta ei sentään voi ostaa eikä myydä.

  Se toverini lähentely-yritys on ihan totta. Minua ei kukaan lähennellyt, mutta miehet puhuivat minun kanssani kaikenlaisista, ei seksiasioista.
  Egyptiläisillä on kova ihmisten miellyttämisenhalu, senkin huomasin. Minulle he sanoivat, etteivät pidä venäläisistä, joiden naiset kulkivat lähes alastomina.

  Ehkä tästä asiasta on tehty kärpäsestä härkänen. Suomalaisia naisia on siellä häviävän pieni osa turistijoukosta, ainakin siinä hotellissa, jossa asuimme, sanoivat olevan 80 prosentti venäläistä väkeä. Heillä oli isoja ryhmiä, jopa 20 henkeä ryhmässä.

  Meidän oaltamme ei ainakaan ollut mistään seksiturismista kysymys.

  Kiitos kommentistasi, Anonyymi, ja oikein mukavaa kevättä sinulle<3

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥