tiistai 16. marraskuuta 2010

Eeva, käärme ja omena tiedonpuussa


Yhä vielä käärme luikertelee paratiisiin,
 yhä vielä Eeva lankeaa houkutuksiin ja viettelee Aatamin
yhä vielä Aatamiparka on heikko naisiin ja omeniin
yhä vielä papit ja leviitat juoksevat kujilla, toreilla, kirkoissa ja kodeissa tätä syntiinlankeemusta tiedoksi kuuluttamassa
 yhä vielä Aatamin sormi syyttää Eevaa
yhä vielä he toteavat yhdessä
Eeva, käärme ja omena tiedon puussa  ovat paholaisen keksintöjä. 
- Voi Eeva raukkaa - milloin syntyy hänen Vapahtajansa? 

AN kokoelmassa Elämänpelto (1991)
Kirkollisvaalit on pidetty ja mummot valittu valtuustoihin. On siellä myös pappojakin, nuoria ei ollenkaan meidän seurakunnassa eikä paljon keski-ikäisiäkään. Hautaan menevä kansa on joutilasta väkeä, ja sopii ajattelemaan näitä seurakunta- ja iäisyysasioita. Siksi minäkin rupesin ehdokkaaksi kun pyydettiin, ja yllätys, yllätys: pääsinkin. Pitää vielä vanhoilla päivillään opetella ajattelemaan näitäkin asioita; en todellakaan sitä toivonut. Kuulun Kirkko kaikille ryhmään, meitä pääsi läpi neljä; minä olin se pahnanpohjimmainen pienimmällä äänimäärällä. Kiitos kaikille äänensä antaneille, teidän vuoksenne yritän vielä jaksaa!Tässä alimmassa kuvassa Kiroseizissa matkalla olleet lapset esittämässä lähes joka iltaista ohjelmaansa, jota kävimme usein katsomassa. Mukana on lastenohjaajia, jotka johtavat leikkejä. Kaikki lapset eivät suinkaan olleet mukana, vaan toiset tulivat ja toiset lähtivät istumaan amfiteatterin penkille oman mielensä mukaan. Mukana on tietysti vanhemmat, joista jotkut menivät jopa leikkeihin mukaan. Pienimmät leikkijät olivat tuskin 2v., ja monet ujostelivat. Eihän tällainen toiminta ihan niin nuorilta tahdo sujua.

Huonesiivojamme taidonnäyte siitä, mitä kaikkea voi tehdä kylpypyyhkeistä on näytillä tässä keskimmäisessä kuvassa sänkyni päällä. Ja vot, kun siihen tuo lisäksi vielä kukkia, niin johan on kumma, ellei mummoilta lohkea valuuttaa. Täytyy sanoa, että tämä mies oli ihan omaa lajiaan: täydellinen naissankari totta vie! Eipä ollut kumma, että eräs sanomalehtimies varoitteli paikallisista uroksista. Täytyy tunnustaa, että meitä mummoja naurattaa vieläkin!!!

Oikein hyvää viikon jatkoa kaikille lukijoilleni toivottaa Aili-mummo!

22 kommenttia:

 1. Hymyilevä eläkeläinen16. marraskuuta 2010 klo 10.55

  Hyvä Aili-mummo, kyllä me noita naistennaurattajia ainakin katsella saadaan, saadaanhan samalla nauraa kunnolla. Voin oikein nähdä silmissäni sen hauskan egyptiläisen. Matkailu avartaa!

  VastaaPoista
 2. Moi Hymyilevä Tuula!

  Parasta näissä jutuissa on se, että saa nauraa ihan luvan perästä, sen verran huumorintajua pitää ja saa olla. Nauru kuulemma pidentää ikää---. Sanoin tälle miehelle, että nainen jota hän yritti kopeloida, voisi olla hänen isoäitinsä. Se ei tuntunut haittaavan pätkääkään eikä hän nolostellut sen jälkeenkään.

  Kiitos kommentista Tuula ja hyvää päivänjatkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 3. No jopa on taidonnäyte todellakin ,upeat pyyhe taideteokset.
  Mukavasti tippuu vesi ylimmässä kuvassa.

  Kiitos Aili-mummo kommentista blogissani ♥

  VastaaPoista
 4. Seijastiina!

  Kaikkea ne arabit osaakin;)

  Tämä keinoputous oli intialaisen ravintolan vieressä. Yöllä se ei toiminut. Vettä kierrätettiin pumpuilla alhaalta ylös.

  Kiitos kiitoksista ja kommentistasi Seijastiina! Oikein hyvää keskiviikkoiltaa sinulle<3

  VastaaPoista
 5. Peikolta kahuja uusista saavutuksista ja valloituksista :)

  VastaaPoista
 6. Peikko: tarkoititko ehkä kehuja?

  Kiitos toivotuksista, mutta en se ollut minä, vaan huonetoverini (se valloittaja). Ai niin, olihan ne kirkollisvaalit, mutta en oikein osaa---.

  VastaaPoista
 7. Hannele: ehdottomasti, näin on hyvä<3

  VastaaPoista
 8. Moi Aili!

  Ensinnäkin taas osuva runo ja ihan rouvan oma. Hyvä sinä! Toisekseen alkoi naurattaa tuo sun huumorintaju, siitä ketkä kirkkovaltuustossa joutavat istumaan;-) isänikin muuten oli siellä monta kautta.

  Kaikkea ne Egyptissä keksivätkin - hauskaa jopa kylpypyyhkeistä.

  Mukavaa viikonloppua, Aili!

  VastaaPoista
 9. Hei Leena!

  Aina jotakin jää hampaankoloon näistä nuoruuden raamatullisista asioista, monia kysymyksiä olen joutunut ihan pohtimaankin. Tältä se minusta on näyttänyt: nainen on kaikkeen syyllinen, jopa siihen synneistä suurimpaan eli syntiinlankeemukseen. Sen takia Aatamipolo joutui lähtemään pois ikuisesta paratiisistaan; Aatamihan ei halunnut tietää mitään, tiedonhalu oli Eevan synti. Mutta minä pidän tiedonhalua hyvänä asiana, typeryyttä on se, jos ei halua tietää asioiden oikeaa laitaa---.

  Kirkkovaltuustoihin menevät vanhat ihmiset (ainakin meillä), joilla on loistava ura takanapäin kunnassa ja yhteiskunnassa.

  Kirkko on viime aikoina ollut paljon esillä näillä homokeskusteluilla. Arkoihinkin asioihin pitää ottaa kantaa. Soisin kuitenkin että pääsisimme eteenpäin ajattelussamme 2000-luvulle emmekä jäisi homehtumaan sinne parin tuhannen vuoden takaiseen paimentolaisaikaan. Ihmisten syrjintä kirkossa pitää lopettaa<3

  Oikein kiva kuulla, että isäsi oli näissä kirkollisissa asioissa mukana, joten ne ovat tuttuja sinulle.

  Kiitos kommentistasi Leena, ja oikein hyvää viikonloppua sinulle<3

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti saamme kohta lisää paljastuksia sieltä matkalta. Alku on ollut hauskaa luettavaa, mutta ei miehille saisi niin paljon hihitellä.

  VastaaPoista
 11. Moi Erkki!

  Nämä "paljastukset"menevät yleiseen jakeluun, jota lukevat kaikki. Siksi en voi muuta kuin vihjailla, varsinkin kun "paljastus" koskisi toveriani. Mutta hauskaa on todella ollut.

  Mitä pahaa siinä on, jos miehille nauretaan; miehet varmaan nauravat naisia vai olivatko he ehkä niitä naisten naurattajia? Tämäkin arabimies oli eräs heistä<3

  Kiitos kommentistasi Erkki ja hyvää viikonvaihdetta sinulle<3

  VastaaPoista
 12. Onnea työssäsi kirkkovaltuutettuna! Mitä väliä sillä on, vaikka ikää jo olisikin, jos on nuorekas mieli.
  Meillä täällä Salossa valittiin useita nuoriakin. Nuorin täytti marraskuussa 18 v. On oman kylän tyttärentytär. saattaa olla nuorin koko valtakunnassa!
  Minäkin olin kaksi kautta silloin, kun olin paljon nuorempi. Kun en enää mennyt ehdokkaaksi, tilalleni valittiin naapurin nuori emäntä.

  VastaaPoista
 13. Hei Nummentonkija!

  Kiva kuulla sinusta Nummentonkija!
  Olet ollut oman seurakuntasi kirkkovaltuustossa; oikein hyvä! Sinulla on kokemusta ja näkemystä seurakunta-asioista. Sinun seurakuntasi on varmasti paljon suurempi kuin meidän Tohmajärvemme, ja ihmiset siellä nuorempia ja enemmän ajassa mukana.

  Olisihan se hyvä, jos nuoret uskaltautuisivat jo nuoresta pitäen vaikuttamaan lähipiirinsä asioihin, se jäisi tottumukseksi koko elämän ajaksi. Saa ainakin opeteltua vaikutusmahdollisuuksia omaan elämäänsä, ja tietää myös sen, että asioihin VOI vaikuttaa.

  Kaikkea hyvää sinulle Nummentonkija ja kiitos kommentistasi ja onnitteluista<3

  VastaaPoista
 14. Kiitos samoin Aili ja olen täysin samaa mieltä noista kirkon asioista!

  VastaaPoista
 15. Leena hyvä,
  olemme siis yksimielisesti naisen asialla<3 Sorto pois kirkon toimista!

  VastaaPoista
 16. Minä olin silloin pienen Kuusjoen seurakunnan kirkkovaltuustossa. Kun Kuusjoen kunta 8-n muun pienen kunnan ohella yhtyi Salon kaupunkiin, myös seurakunnat yhtyivät yhdeksi Salon seurakunnaksi. Viime vaaleissa Kuusjoelta valittiin 2 valtuutettua ja sekin oli aika hyvä tulos.

  VastaaPoista
 17. Hei Nummentonkija!

  Meillä Tohmajärvellä on vain jonkin verran yli 4000 seurakunnan jäsentä, koko kunnassa viitisen tuhatta asukasta. Meidän kylästämme Tikkalasta on nyt valittu kaksi kirkkovaltuutettua, mutta Värtsilästä kolme, se oli aikaisemmin eri kunta.

  Miten tyytyväisiä te olette olleet omaan seurakuntahallintoonne ja seurakuntaanne? Ovatko palvelunne parantuneet vai huonontuneet? Usein suuri määrää sen miten pienemmillä menee, paljonko palveluja annetaan.

  Kiitokset kommentistasi Nummentonkija ja hyvää viikon jatkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 18. Seurakuntaelämä Kuusjoella on ainakin vielä pysynyt suunnilleen entisenlaisena. Olemme saaneet pitää omat työntekijämme. Kirkkoherrastamme (rouvasta) tosin tuli nyt kappalainen.Kirkkoherran virastoa ei ole, vaan asiat pitää hoitaa Salossa. Papin ja kanttorin työ tuli vaikeammaksi, kun he saavat välillä käskyn lähteä jotakin toimitusta pitämään kauas suuren seurakunnan toiselle laidalle. Diakonissa myös hoitaa tehtäviään useammalla alueella. Jumalanpalvelus on Kuusjoen kirkossa joitakin poikkeuksia lukuunottamatta joka pyhä. Se on varmaan meistä itsestämme kiinni, jos kirkko jäisi tyhjäksi, ne varmaankin harventuisivat. Seurakuntaliitokseen olemme olleet aika tyytyväisiä. Enemmän purnataan kuntaliitosta ja on aihettakin. Kuusjoen alueella on asukkaita alle 2000, koko Salossa n. 55000.
  Hyvää adventtiaikaa sinulle myös!

  VastaaPoista
 19. Moi Nummentonkija!

  Kuusjoella eletään siis entiseen tapaan, palvelut ovat säilyneet. Se on hyvä<3 Oikein hyvää jatkoa omalle seurakunnallenne ja sen ihmisille!

  Kuntaliitokset ovat näköjään niitä kinkkisempiä juttuja, ja pienillä paikkakunnilla on enemmän menetettävää. Koko suurkunnan alueella ei välttämättä ole varaa pitää samantasoisia palveluita, niin kuin asukkaista itsestään tuntuisi olevan oikein ja kohtuullista. Todennäköisesti siellä teillä on ainakin lyhemmät välimatkat kuin esim. meillä täällä Pohjois-Karjalassa. Valtio on jo vuosikymmenet huonontanut omia palvelujaan, samoin käy myös kunnallisille palveluille kuntien yhdistyessä.

  Oikein hyvää adventtia sinullekin Nummentonkija<3

  VastaaPoista
 20. Onnea uuteen työsarkaan, siellä pääsee lähemmin seuraamaan mitä kaikkea taustalla tapahtuu.. Ole rohkea oma itsesi, olet varmasti best:)

  VastaaPoista
 21. Aikatherine, vaalikausi alkaa olla lopuillaan, en varmaan enää asetu ehdokkaaksi. Kiitän luottamuksestasi, Aikku, ja toivotan sinulle ihanaa joulunaikaa.♥♥♥

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥