tiistai 2. helmikuuta 2010

Kahden pikkuprinsessan syntymäpäivä

Näkymä Ailinkalliolta 02.02.2010 klo 16.15. Kuva AN.


Mummon ja ukin ihanat pikkuprinsessat, Pippuri ja Eve, täyttivät tänään viisi vuotta. Pitkä matka on kuljettu siitä, mitä neidot painoivat heti syntymänsä perästä. Pippuri painoi jotakin 2.2 kg ja Eve noin 2.6 kg. Pienempi heistä olisi sopinut vaikka esiliinan isoon taskuun.

Jotkut kävivät neitoja onnittelemassa jo viime sunnuntaina, mutta syntymäpäiviä juhlitaan nyt pitkän kaavan mukaan eli vielä ensi sunnuntainakin.

Piipahdin tänään Tohmajärvellä asioilla, ja sain ajatuksen käydä paikallisessa "marketissa" Säästömestassa. Löysin sieltä lasten toivomia pääkoristeita, prinsessan diadeemeja, mukana sormus ja vieläpä korvakorutkin. Vuoden varrella olen aina etsinyt lapsille mieleisiä ja kehittäviä askarteluvälineitä, leikkiä tai kirjoja, jotka voin sitten jouluna tai syntymäpäivänä antaa heille. Piirtämisvälineet ovat aina haluttuja, samoin vihkot ja värityskirjat, mitä mielenkiintoista löytyy. Pippurin mielihommia on koota palapelejä, hän on oikein haka niissä.

Eve antoi mummolle monta suukkoa, ja kehui, että on hyvät ja mieleiset lahjat. Otin myös valokuvia neitosista, kuten asiaan kuuluu. Vanhemmatkin tytöt huomauttivat, että kyllä hekin haluaisivat saada diadeemin vilkkuvaloilla. Toiselle heistä oikeastaan jo ostinkin, sillä synttärit ovat ihan nurkan takana.

Kyllä sitä peilin edessä pyörähdeltiin ja katsottiin kauneutta ihastuneina huuli ja silmät pyöreinä; isot siskot seisoivat kateellisina vieressä. Eve puki mekonkin päällensä, kun huomasi, ettei housupuku sovi niin kovin hyvin diadeemiin, ja sitten vielä valkoiset juhlakengät jalkoihin. Kivisormus pantiin sormeen ja riipukset korviin, mutta ne eivät tahtoneet oikein pysyä paikoillaan.

Joimme porukalla kakkukahvit, kun sähkövirta yllättäen ilmaantui kolmen ja neljän välillä iltapäivällä. Se oli ollut poikki kuulemma jostain 11 tienoilta asti; varmaan joku lumivahinko.

Vain puolitoista vuotta enää, kun tytöt menevät esikouluun. Sitten jää vielä mummon iloksi Paupau, joka ei mene eskariin vielä pitkään aikaan. Oikein ihanaa, että mummolakin on joku leikkikaveri. Onneksi mummo on niin lapsenmielinen, että osaa leikkiä lasten kanssa. Jotkut sanovat, etteivät he osaa, mutta minusta se väite on ihan outo ja kummallinen. Kyllä aikuinen aina osaa leikkiä, jos vain sitä haluaa.

Oikein hyvää tiistai-iltaa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!

Ps. Tämä on kirjoitettu jo 3,5 vuotta sitten! Nyt molemmat neidot ovat jo toisella luokalla peruskoulussa.

5 kommenttia:

 1. Hymyilevä eläkeläinen2. helmikuuta 2010 klo 9.32

  Onnittelut pikkuneideille!

  Pitäkää huolta Aili-Mummosta.

  VastaaPoista
 2. Hei Aili-mummo!

  Sinä siis kaksosten mummo, mahtavaa!Kyllä varmaan oli ihanaa saada halaukset!
  Itselläni toistaiseksi kaksi lastenlasta (poikia 5 ja 7 v)tyttären kautta, se riittää ainakin nyt:)

  Hyvää illanjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos sinulle Hymyilevä, kerron kyllä prinsessoille, mitä sanoit!

  Samoin Realle kiitokset kommentista!

  Kyllä lapsenlapset ovat mahtavia, ei voi muuta kuin ihailla heitä...

  Itselläni oli kaksi poikaa; jäljellä on toinen poika, jonka tyttäriä pikkuneidit ovat. Kaksoset ovat kyllä ihan vertaansa vailla, kaksi niin erilaista ihmisenalkua, ja kuitenkin heillä on jotakin niin samanlaista.

  VastaaPoista
 4. Pippuri ja Eve ovat siis ihmelapsia!

  VastaaPoista
 5. Eivätkös kaikki lapset ole ihmelapsia, etenkin isovanhempien mielestä?

  Kiitos kommentistasi, Anna Amnell!

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥