tiistai 21. heinäkuuta 2009

Kylässä Karvisen Kissanpäivillä Roukalahdessa

Pyhäselkä siintelee selän takana. Rannasta näkee Joensuuhun saakka, ja kalaa nousee järvestä runsaasti. Kuvassa Martti Karvinen vaimonsa Päivi Kurosen kanssa.

Päivi Kurosen ja Martti Karvisen matkailutila Karvisen Kissanpäivät ovat Liperin Roukalahdessa, osoite Roukalahdentie 33. Kuva talon pihasta.

Tikkalan tyttö, Päivi Kuronen päätyi emännäksi Liperiin Martti Karviselle. He kävivät yhdessä aikoinaan Ilomantsin maatalousoppilaitosta n. vuoden 1980 tienoilla, jossa he tapasivat toisensa. Siitä lähtien pari on tehnyt töitä yhdessä Martin omistamalla maatilalla, jonka pellot on nyt vuokrattu naapurille. Nykyään tila on erikoistunut maatilamatkailuun. Molemmat ovat käteviä käsistänsä, ja se näkyy kaikesta. Päärakennus on kunnostettu ja laajennettu matkailukäyttöön, sen lisäksi talossa on kaksi vuokrattavaa "mökkiä", joista suurempi olikohan 80 neliömetriä kooltaan, saanut viiden tähden Malo-luokituksen. Kotieläimiä tilalla on monta lajia, on erirotuisia kanoja ja kukkoja parikymmentä kappaletta, omina ryhminään ja omissa "bokseissaan". On vuohia ja lampaita, joista viimeksi mainitut olivat läheisessä saaressa kesälomalla. Kanit asuvat pihassa omassa kopissaan, myös possuja sanotaan löytyvän. Niin - ja tärkeimmät lemmikit olivat tietysti kissat, joita on elävinä noin kolme aikuista ja kaksi pentua, ja niiden lisäksi vielä 600 kappaletta kissapatsaita, kaikki erinäköisiä ja kokoisia: "kovia ja pehmeitä, isoja ja pieniä, mustia, valkeita ja kaikenkirjavia".

Vanhasta navetasta kunnostetaan nyt kahvi- ja kokoustiloja vieraiden käyttöön. Toisella puolen navettaa asuvat lampaat ja vuohet omissa karsinoissaan, niitä voi seurata kokoustilan ikkunasta. Siihen on hankittu myös vuolukivitakka, johon voi panna tulen loimuamaan ja antamaan huoneeseen tunnelmaa. Navettaan tulee Päivin kissakokoelmalle oma tila, jossa vieraat voivat niitä käydessään ihastella.

Talossa on hyvin ystävällinen ja lämmin tunnelma, ei ihme että matkailijat viihtyvät ja tuntevat itsensä tervetulleiksi. Isännällä on aikaa vieviä harrastuksia kylän toiminnoissa. Roukalahden teatterissa hän näyttelee Tankki täyteen- näytelmässä useita pieniä rooleja, on myymässä lippuja ja vähän joka paikassa. Hän on myös Roukalahden kylätoimikunnan puheenjohtaja, joten kylän menestys ja yhteinen hyvä on hänelle sydämenasia.

Kissanpäivien pääpalvelu on majoitustoiminta, mutta tilauksesta saadaan myös ulkopuolisen toimittamana ruokailupalveluja. Ohjelmaa voi lukea netistä sivuilta http://www.karvisenkissanpäivat.com/
Sieltä löytää myös muut tarvittavat tiedot. Joten ei kun menoksi...

Oikein hyvää tiistaipäivää kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo

4 kommenttia:

 1. Joo, eikös olekin?

  Kiitos kommentista, Erkki!

  Hienoja kuvia ja juttuja sinulla on blogissasi.

  VastaaPoista
 2. se onkin sitte mukava paikka, kissan päiviä viettää..lekotella..no emännät ja isännät ei taida kesäisin paljon lekotella. näitä vanhoja piharekennuksia on otettu uuteen käyttöön monessa paikassa. on myymälöiksi, kahviloiksi ja taidsenäyttelyksi muutettuja navettoja ja mikä ettei, jos kerran eläimet on lopetettu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta hauska ja omaperäinen nimi tuo Kissanpäivät!
   Kukapa ei kissanpäiville tahtoisi?
   Onhan se hyvä ottaa entiset rakennukset hyötykäyttöön:)
   Kissanpäivillä on myös eläimiä, lampaita, kanoja, kissoja ja mitä kaikkea...

   Ihanaa viikonloppua sinulle kaisumarjatta!

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥