tiistai 14. huhtikuuta 2009

Onko raha ainoa aate?


Kontkasten sukukirja valmiina. 

Tohmajärven Kontkasia.

Pyhät menivät kokouksessa ja muussa seurustelussa suvun kanssa. Mielenkiintoista silti oli, tuli taas yksi historiikin kirjoittaminen lisää Kontkasten sukukirjaan.

Olen seurannut puolueiden mielipideilmastoa ja poliittista keskustelua melkoisen tarkkaan lehtien ja netin välityksellä. Kun puhutaan meitä ihmisiä koskettavista asioista, tärkein päämäärä ja tavoite on raha, sen hankkiminen, säästäminen, ja siitä puhuminen. - Rahaa, rahaa, rahaa, mitään muuta maailmassa ei enää tarvita. Tunkekaa kuoltuani arkkuni täyteen rahaa, silloin minä varmasti pääsen taivaaseen. Nyt on rahan valta ja rahan mahti. Hyi helvetti!

Siitä puhe mistä puute, sanotaan. Rahalla on tietysti lieveilmiöitä, kuten valta ja sen lisääminen. On oltava paljon omaisuutta ja tuloja, jotta niillä voi röyhästellä. Varsinkin nousukkaille tämä on tärkeää.

Ensin annetaan rikkaille ja suurituloisille verohelpotuksia, sitten kiristetään köyhien elämää, kun valtiolla ei ole muka rahaa. On keksittävä köyhille yhä lisää uusia veroja ja maksuja, jotta rahantulo olisi taattu valtion kassaan. Puolueet pelaavat kaksinaamaista peliä kirkkain otsin. Ollaan muka kansan asialla, vaikka tosiasiassa ollaankin omalla ja rikkaitten asialla. Politiikassa menestyy parhaiten se, joka uskottavimmin osaa valehdella kansalle.

Raha ja valta keskittyvät yhä harvempiin käsiin, kaikenkarvaisille liliuksille muille hyvä veli verkostoille. Heidän etujaan ei saa polkea, sopimuksia on ehdottomasti noudatettava, olivatpa ne kuinka epäoikeudenmukaisia tahansa. Kansaa kurjistetaan koko ajan lisää, mutta liliukset sen kun porskuttavat. Nämä uuden ajan voudit repivät paidankin päältämme, vaikka heillä olisi mammonaa enemmän kuin tarpeeksi. "Ahneen silmä ei täyty muulla kuin mullalla", sanoi entinen opettajani Helly. Ja tämä lause on tosi.

Vallanpitäjät ainakin olisi vaihdettava. Mutta mistä löytyvät rehelliset vallanpitäjät? - Onko sellaista puoluetta edes olemassa?

Oikein hyvää viikon alkua kaikille toivottaa Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi ♥