tiistai 24. toukokuuta 2011

Nyt on kesä,kesä, kesä!

Taiteilija Leo Karppanen Saihon edestalla. Edessä Marjatta Nousiainen. Kuva Aili-mummo.

Sanat jalkoja / jalat salkoja / keskellä sananjalkoja / vilkkuvat metsätähdet. /

Hämyssä salon / vihreän valon / luonto ja luodut / ahnasta halua / hengittää.//
~~~~

Yö jalassa / jalka yössä / hiipii / mikä minne  / kuka kunne / avaako / aurinko silmät? //

AN kokoelmassa Elämänpelto (1991)


Saihon salkoruusuja Karppasen talon pihapiirissä. Kuva Aili-mummo.

On päästy kesään, ilmat ovat kesäisen lämpimät, reilusti päälle 20 astetta celsiusta. Tänä aamuna kylvimme ukin kanssa aamusaunassa uusilla vastoilla (tai vihdoilla, miten vaan). Juurikasvit ja perunat eivät vielä ole maassa, mutta kohtapuolin on niidenkin vuoro. 

Lapset tulevat kohtapuolin koulusta, ainakin toinen heistä. Aamulla kävi kalankauppias, jolta mies osti kilon isoja muikkuja, jotka hän siivosi, ja aikoo savustaa. Piirakoitakin on vielä eilisestä jäljellä, joten ruokapuolen pitäisi olla kunnossa.

Illalla on seurakunnan diakoniapiirin kokous, jonne menen, samalla voin käydä ostoksilla ja apteekissa. Se on vain 50 kilometriä edestakaisin, mutta ei sitä oikein viitsi kahta kertaa päivässä ajaa. Miehelle taitaa huomenna käydä niin---.

Perheen päälle ilmaantui yllättäen maksaongelma, lääkäri oli kysynyt, paljonko sinä juot viinaa tai olutta? Mies oli vastannut totuudenmukaisesti, että puoli tölkkiä kahdesti viikossa saunailtoina.

Kotona sanoin hänelle, että tarkastapa lääkkeesi ja luontaistuotteet, joita syöt. Syy löytyi yllättävän nopeasti: Jokaisessa käytetyssä lääkkeessä ja luontaistuotteessa oli varoitus maksavauriosta! Näitä ei siis lääkäritkään valvo, vaan potilaan on oltava omatoiminen, ja pidettävä huoli siitä, ettei henki mene tällaisten lääkkeiden takia.

Kuten tiedämme, maksa on se elin, joka siivilöi elimistöstämme kaikki myrkyt. Jos se ei ole kunnossa, on asiat huonosti. Tarkastelimme lääkkeitä kriittisesti, ja päätimme, että on vain yksi lääke, jota hänen pitää ajoittain syödä. Lääkäri arvioi huomenna tilanteen---.

Leo Karppasen näkemys Paratiisista: Eeva poimimassa  kiellettyä omenaa...
Kesäkiireet ovat ihmisillä aluillaan. Kummallista miten kesällä allakka täyttyy nopeasti, menoja tulee sinne ja tänne. Meillä on ollut tapana käydä kesäteattereissa lähiseuduilla. Nyt ei viitsi lähteä enää oikein yli 100 kilometrin päähän, vähempikin riittää. Paitsi yksi retki Ilomantsin Möhköön, jonne lupasin lähteä erään porukan mukana. Joensuussakin esitetään kesäteatteria laululavalla ja ehkä myös entisessä paikassa, jota nyt en valitettavasti muista. Ja Joensuutahan on vielä Honkavaarakin.  

Okrankin retkillä olen yleensä ollut mukana. Tänä vuotena Okra ja Posliiniyhdistys tekee matkan Tampereelle ja Sastamalaan, jossa tutustutaan paikallisiin nähtävyyksiin ja taidenäyttelyihin. Tarkoituksena on käydä myös Pyynikin kesäteatterissa, jossa esitettään Rauta-aikaa. Rauta-aika oli aikoinaan TV-teatterissa, ja se oli minusta hirvittävän verinen ja kammottava esitys. Jaksoja oli useita. Eräässä osassa Kristiina Halkola, Pohjan Akka, roikutti miehen veristä päätä korkealla, jotta kansa olisi sen nähnyt paremmin. Uusintaesitystä en ole koskaan tuolle toivonut. Päätös lähdöstä on vielä tekemättä, ja voi olla, että jääkin...

Nyt pitäisi muistaa ottaa kamera mukaan, kun lähtee jonnekin. Täälläkin netissä kuvat ovat kullan arvoisia. Kesällä ne parhaat kuvat otetaan ja saadaan.

Jos joku miettii sitä, minne suunnistaisi taidetta katsastamaan ja ostamaan, muistuttaisin  Leo Karppasen Saihosta ja  Onkamon Onnelasta, jota Kekkoset pitävät hienossa hirsilinnassaan. Minunkin pitäisi siellä käydä, jotta näkisin tuon mainion paikan. Saiho ja Onnela sanoilla voitte tehdä hakuja blogistani, ja tuloksia löytyy.

Toivotan Marja-Leenan tervetulleeksi lukijakseni, ja kaikki muutkin, jotka tänne olette päätyneet. Olen onnellinen että minulla on lukijoita, ja saan joukon kommentteja, joihin yritän parhaani mukaan vastailla.

On upeaa, että nyt on ihan oikea kesä!  Nautitaan siitä niin paljon kuin mahdollista toivottaa Aili-mummo!


40 kommenttia:

 1. Ei nyt ihan kesältä vielä tunnu, noin 15 astetta lämmintä vain ja niin synkät pilvet kovan tuulen siivittämänä. Mutta eikö se siitä taas. Aamupäivä oli aurinkoinen niinkuin eilenkin ja sitten pilvet peittä taivaan ja sadetta luvassa, mutta euhän se haittaa, kun mieli on kuitenkin kesässä, tämä kelihän menee ohi!
  oikein kivaa tätä viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kuka on runoilija AN?

  Taas tätä suvierotiikkaa...taidan kohta linkittää sut, niin näkevät,e ttä tästä on mummot kaukana;-)

  VastaaPoista
 3. Meilä oli eilen jo noin 21 astetta lämmintä, lehti puussa ja ruoho maassa - mitä vielä kesästä puuttuu?

  Tänään on vähän viileämpää, van kyllä se siitä (sanoi jo Koivistokin aikoinaan). Toivottavasti lämpiää vielä tästä lisää---.

  Mieli on tosiaan yläilmoissa, melkein taivaassa, se on ainakin hyvä;)

  Kiitos kommentistasi, Mummeli, ja oikein hienoa viikkoa sinullekin<3

  VastaaPoista
 4. Moi Leena!

  AN on nimimerkki, joka tulee suoraan nimestäni. Olisin voinut linkittää nuo myös runoblogiini, josta löytyvät nuokin runot, kuten lähes parisen sataa muutakin runoa. Siellä ovat siis kaikki julkaistut runoni, jos haluat niitä lukea---.

  Kiitos linkityksestäsi, ja oikein suloista suvea sinulle, Leena<3

  VastaaPoista
 5. Oi sinulla on noita runoja.
  Olet taitava.
  okein mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kesäruno on mainio, kiitos siitä sinulle. Ja mainiolta kuulostavat kessuunnitelmat retkineen. En minäkään kyllä oikein ymmärtänyt sitä Rauta-aikaa. Enkä halua toistamiseen katsoa.
  Ja omat kesäsuunnitelmat nytkähtivät hieman eteenpäin.
  Huomennako on Urpon päivä, Urpona uusilla vastoilla. Te otitte jo varaslähdön.

  VastaaPoista
 7. Itse pitää puolensa ja huolensa pitää. Surullista.

  VastaaPoista
 8. Aili, mulla pätkii...pahasti, en löydä palkistasi mitään runoblogia. Mikä sen nimi on tms.?

  VastaaPoista
 9. Aili, saatan joutua sulkemaan, sillä tänään tuli kiire kirja. Mutta siis katson vastauksen heti aamulla.

  Kiinnostaa!

  Sitten tuo maksajuttu...minä käytän myös montaa luontaistuotetta ja syystä ja apua on ollut. Taidan meilata sinulle - ajalla.

  Niin..ja nautin 3 lasillista viiniä viikossa. Rasvaisen valkohomejuston ja terveellisten rypäleiden kera. Siinä on mun villi meno;-)

  VastaaPoista
 10. Ihanaa,että teillä on jo kunnon kesä pitkän talven jälkeen.Kuukauden kuluttua pääsen minäkin sitä ihailemaan:) Monet eivät tiedä,että pitää olla tarkkana myös luontaistuotteiden kanssa,ja että jos ottaa lääkkeitä niin niitä ei voi ottaa noin vaan.

  VastaaPoista
 11. Kyllä se kesä pitäisi jo olla,mutta täällä on aika kylmää,toivotaan että lämpenee,mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa ihanalta. Tohmajärven kesät ovat maailman kauneimpia! Ne maisemat, ne maisemat. Hyvää kesää siis :)

  VastaaPoista
 13. Hei Sylvi!

  Eihän niitä paljoa ole, nyt ei jotenkin irtoa se juhlaruno;)

  Kiitos kommentistasi, Sylvi, ja mukavaa viikonjatkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 14. Minttuli!

  Urponahan sitä uusilla vastoilla/ vihdoilla kylvetään, nyt kerkisimme siis hieman etuajassa;)

  Kesästä olen kirjoitellut melko vähän, sitä lajia pitäisi saada lisää:D Kesä on harvinaista kerkkua näillä leveysastella.
  Siksi siitä olisi otettva mahdollisimman paljon pitkän ja kylmän talven varalle.

  Hyvä että suunnitelmasi kehittyvät, Minttuli. Sellainen on paha juttu, jos toiset saavat määrätä kaiken, myös kesäsuunnitelmat...

  Julmuus on ihmiskunnan inhottavimpia asioita, sellaista en ihannoi minäkään...

  Oikein lämmintä kevätkesää sinulle; minnttuli, ja kiitos kommentistasi<3

  VastaaPoista
 15. Anteeksi, Leena, en ehtinyt/ jaksanut vastata eilen illalla, kun olin myöhään kokouksessa<3

  Runoblogi löytyy ylhäältä ensimmäisenä (Linkki):
  OMIA TEOKSIA JA BLOGEJA

  Tanssi elämänpellossa, RUNOBLOGI.

  Tähän on koottu kaikki mainitut runokokoelmani, jotka on tuossa alempana mainittu, paitsi ei (vielä) Mummo ja muusat. Olet kirjautunut sinne lukijakseni, Leena, muistatko?

  Otan mielelläni vastaan postia, Leena;)

  Minä pidän sinihomejuustosta, mutta siinäkin on paljon rasvaa, siksi sen syönti on hiipunut (diabetes). Viiniä juon ehkä turhan harvoin, valkkarista pidän, se ei ole niin hapanta kuin punaviini. Näidenkin nauttiminen on hyvin rajaoitettua, valitettavasti.

  Ei tuo kovin villiltä vaikuta minusta, tuo menosi;)

  Oikein mukavaa viikonjatkoa sinulle, Leena, ja kiitos kommentistasi<3

  VastaaPoista
 16. Hei Yaelian!

  Tänään sataa, ja jo parina päivänä on aloitellut sadetta. Maa on ollut todella kuivaa...

  Eihän täällä Pohjan perukoilla helteestä tavallisesti tarvitse "kärsiä", viime kesä oli poikkeus.

  Hienoa, että sinäkin pääset Suomeen sukuloimaan. Iloinen jälleennäkeminen sinulle ja pojallesi pitkästä aikaa<3 Juhannus on suuri kesän juhla, tuntuu että sinnä on tallella vielä vanhaa taikaa;)

  Tiedän toki tuon, ettei lääkkeiden kanssa sovi syödä mitä vain, luen aina tarkaan lääkeselosteet ja nuo luontaistuotteiden merkinnät. Niissä on mukana hirvittävän pitkät listat mahdollisista sivuvaikutuksista.

  Miehellä on paljon vähemmän lääkitystä kuin minulla, mutta niistä ei kukaan ole pitänyt lukua. Sitten hän itse on lisännyt listaa omin päin. Karsimisen varaa nyt siis on hänellä paljon.

  Kiitos kommentistasi, Yaelian<3

  Tervetuloa vanhaan kotimaahan:D

  VastaaPoista
 17. Moikka Ritva!

  Se hyvä puoli näissä sateissa on, ettei tarvitse pelätä maastopaloja, ja ruoho kasvaa hyvin!
  Kun maa on liian kuiva, ei oikein mikään idä eikä kasva.

  Kunpa vain lämpeneisi, on yhteinen toivomus!

  Oikein hyvää toukokuun loppua sinulle, Ritva, ja kiitos kommentista<3

  VastaaPoista
 18. Moi Helmi-Maaria!

  Upeita on, maisemat. Erityisen hyvin sen huomaa syksyllä ja keväällä. Sanotaan, että Tohmajärvi kuuluu Laatokan ilmastoalueeseen, täällä viihtyvät monet harvinaiset kasvit, kuten tikankontti ja ukonhattu, jotka ovat luonnonvaraisia. Samoin metsälehmus, ja mitä heitä lieneekään...

  Kiitos kommentistasi, Helmi-Maaria, ja oikein ihanaa kesää sinulle<3

  VastaaPoista
 19. Moi Hannele!

  Kuvat ovat viime kesältä. Pitäisi käydä piakkoin noutamassa tilaustöitä tuolta Saihon isännältä.

  Kiitos kommentista, Hannele, ja mukavaa kesää sinulle<3

  VastaaPoista
 20. Moi Isopeikko!

  Anteeksi, olit jäädä pahasti väliin tuon postin seassa<3

  Niinhän se on kuten sanoit: Itse pitää puolensa ja huolensa pitää. Todella surullista, mutta joskus voi auttaa vaikka toinen puoliso, ellei itse kykene auttamaan itseään<3

  Kiitos kommentistasi, Peikko, ja mukavaa kesää sinulle<3

  VastaaPoista
 21. Kiitos kommentista. Joo kyllä kaikki on Tohmajärvellä kuvattu, tiedän paikatkin missä kuvat on otettu, yksi kuva olisi jota en laittanut, siinä näkyy Laatikaisen talo.t.pipsa

  VastaaPoista
 22. Moi Pipsa!

  Kävitkö Kemien koulua vai jotakin muuta?

  Vaikka en ole paikalla ollutkaan, olisi kiva tietää...

  Sinulla on paljon muistoja täältä:)

  Kiitos kommentasi, Pipsa, ja mukavaa viikkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 23. Rippikuva on Tohmajärven kirkon rappusilla, ruusut toi yks mies, joka vaikuttaa aika vahvasti nytkin siellä Tohmiksella. Huo. sylvi! kommentit ei onnistu Blogiisi, jos hän huomais tään viestin, tai joku välittäis, olen yrittänyt ja yrittänyt ja yrittänyt...t.pipsa

  VastaaPoista
 24. Kävin Kemien koulussa kansalaiskoulun, sitten alempia luokkia Aseman koulussa, kävin myös peijoniemen koulua vähän aikaa, samaa jota siis Katri-Helenakin kävi.Muistot on parhaimmillaan ihania, kun ne on nuoruudessa koettu, ainakin minulla, olin 17v.kun lähdin pois T-järveltä.
  p.s kommentit ei onnistu jostain syystä muutamille lukijoilleni. Miten tuohon sivuun saa seurannan, voisinko saada ohjeita teiltä vaikka blogiini, olen niin aloittelija.t.pipsa

  VastaaPoista
 25. Moikka Pipsa!

  Olet käynyt useampia kouluja Tohmiksella, ehkä olette vaihatneet asuinpaikkaa. Peijonniemi on Uudessa Värtsilässä, se on nyt myyty yksityiselle pilkkahinnasta.

  Mitä tarkoitit "seurannalla"? Minulla on tuolla sivussa blogiluettelo, jonka saa sisäänkirjautuneena ulkoasu-kohdasta. Kommentit tulevat kaikki sähköpostiini moderoitaviksi. Käytän tätä systeemiä, sillä sain alkuaikoina huonoja kommentteja, joita en halua blogiini.

  En nyt muista selittää kaikki asioita, sinulle, ehkä joku muu osaa paremmin.

  Vaikuttaa siltä, että Blogger vinoilee sinulle, kun kommentit eivät tule perille. Voin välittää sanan Sylville Sinulta.

  Ehkäpä saat opastusta joltakin tutultasi?

  Kaikkea hyvää sinulle, Pipsa, ja kiitos kommentista<3

  VastaaPoista
 26. Kiva kesäruno! Aurinko varmaankin lopuksi avasi silmät...

  Ihana kesä. Me myös kylvimme uudella vastalla mökin saunassa. Pitihän se kokeilla, vaikka en Urposta mitään tiennytkään!
  Herneenversot jätin jo kukkapataan kasvamaan, valkosipulinkynnet työnsin multaan ja anista kylvin omenapuun juurelle. Vasta kesäkuun yhdeksäs on perinteinen siementen kylvöpäivä, kuulemma.

  Kiva tehdä kesäsuunnitelmia. Minulta on kesäteatterit jääneet, niin mökkihöperöitynyt olen. Ja kai Simollakin on osuutta. Mutta käynti Savonlinnassa ja Retretti on ne ihan must-asiat.
  Toivottavasti lämpimät säät nyt jäisivät pysyviksi, sadetta kylläkin välillä tarvitaan.

  VastaaPoista
 27. Hei Anja!

  Niinhän sitä tuppaa käymään, todellisuuteen ja uuteen aamuun on herättävä:)

  Mitä olisikaan kesä ilman tuoretta saunavastaa? Ei yhtään mitään;(

  Sinä Anja olet jo ehtinyt tehdä kasvihommatkin valmiiksi (?), siitä on kesänvietto hyvä aloittaa, silloin pääsee ajoissa kitkemään;)

  Toivotaan todella säiden lämpenemistä, ei se yhden päivän lämmin vielä kesää tee. O_O

  REtretti on mukava paikka, vaikka melko harvaan olen siellä käynyt okralaisten (taideyhdistyksen) mukana. Kävimme siellä vasta vuosi sitten siellä suomalaisten naismaalareiden näyttelyssä. Ja kliffaa oli.

  Oikein kaunista kesää sinulle, Anja ja Simo. Kiitos myös kommentista<3

  VastaaPoista
 28. Kiitos Aili mummo vinkistä.
  Laitoin kieleksi englanti ja johan alkoi tapahtua.
  Oletpa kuvannut kauniin pihan ja nuo salkoruusut ovat ihanan värisiä.
  Ja niin ihana runokin.
  Kyllä kesä on kiireistä aikaa. On kiva käydä kesäteattereissa. Mie käyn yleensä myös kesäisin esim. Outokummun Kiisuteatterissa ja Liperin Roukalahden teatterissa. Minun nuorimman tyttären appiukko näyttelee siellä Liperin teatterissa.
  Niin..ja noista lääkkeistä vielä, kannattaa kyllä lukea tuoteselosteet tarkkaan. Toivottavasti papan maksa ei ole pahasti vaurioitunut.
  Kylläpä taidan miekin käydä jo saunavastan taittamassa ja nauttia tuoreen vastan tuoksusta saunassa.

  Iloista loppuviikkoa sinulle ja kiitos vielä kerran.

  VastaaPoista
 29. Kommentit joihinkin nyt jo onnistuu, mutta vain nimettömänä. kiitos avusta, mutta ulkoasusta ei löydy sellaista, miten saisin näkyviin samalla tavalla tuohon oik. reunaan viimeisimmät lukijitten postaukset.t. pipsa (tähän taitaa onnistua kommentit oikein)

  VastaaPoista
 30. Tiedätkö muuten kuka osti Peijoniemen koulun ?Mahtaisikohan sieltä saada vielä arkistoista jotain omalta kouluajoilta ?t.pipsa

  VastaaPoista
 31. Moi Eila!

  Valitettavasti en ole varsinainen asiantuntija, mutta joskus ei pääse edes kirjautumaan Bloggeriin, siitäkin on tehtävä vikailmoitus, ja monta muuta juttua.

  Mutta onneksi olet apua saanut, ja voit jatkaa blogiharrastusta edelleen.

  Tuolla Saihossa on kaunis piha, ja siellä on paljon ruusuja, patsaita, ja muita kukkia, kuten kuvistä näet. Talossa käy paljon turisteja katsomassa Leo karppasen myyntinäyttelyä, ja tekemässä ostoksia...

  Oma pihammen on hyvin vaatimaton, onhan se täysin metsän keskellä. Kun olemme kumpikin vanmhoja ja huonokuntoisia, emme jaksa hienoa pihaa enää hoitaakaan. Pihanhoidosta ja ruohonleikkuusta sain tarpeeksi jo asuessamme entisessä talossa, joss ruohonleikkuukoneen perässä sai kerralla kävellä neljä tuntia, muut työt päälle. Poika osti heti ajoleikkurin, kun läksimme pois.

  Kesä on todella hektinen, koska se on lyhyt. On ehdittävä sinne ja tänne. Kesäteatteria ei voi katsoa talvella, se on niitä harrastuksia, joista en luovu. Ennen olin näytelmissäkin mukana yli 10v.

  Olemme muutaman kerran käyneet Roukalahdella ja Outokummussakin, ja myös Marianvaarassa ja Polvijärvellä. Ne ovat yli 100 kilometrin päässä täältä yhteen suuntaan.

  Mies oli näyttänyt lääkärille tuota lääkelistaa ja labra-arvoja, joka oli sanonut, että eihän tuo vielä paljon ole. Mutta minusta parempi on katsoa kuin katua. Uskon, että mitään vahinkoa ei ole vielä ukille tapahtunut, hyvä kuitenkin, kun tuli ilmi varhaisessa vaiheessa.

  Nautitaan me vain mukavasta kesän alusta ja uusista vastoista, sekä mainosta kesäteatterista<3

  Oikein lämminta ja kivaa kesää sinulle, Eila, ja kiitokset kommentistasi<3

  VastaaPoista
 32. Moi Pipsa!

  Ongelma lienee sinnä, ettet pääse kirjautumaan blogiisi. Minusta sinun pitää tehdä Bloggerille siitä vikailmoitus ENLANNIKSI, ainakin Eila sanoi että sitten rupesi tapahtumaan. Mutta en ole satavarma, onko sinulla Bloggerin blogi?

  Nuo lukijoiden postaukset laittoi miniäni, koska minäkään en osaa, joten en pysty neuvomaan siinä asiassa.

  Peijonniemen koulun on nähtävästi ostanut Ari Pulli, en tiedä, joko kauppa on vahvistettu. Varminta on, kun soitat tai meilaat Tohmajärven kuntaan, tiedot löytyvät netistä. Muuten tuokin koulun myynti löytyi netistä, joten kaikkea kannattaa etsiä sieltä. Kunta piti koulutavaroiden myyntitilaisuuden joku viikko sitten, mutta sitäkin voit kysellä kunnasta.

  Arkistosta saatat ehkä saada kopiota, varsinaisia kouluarkistoja ei myydä, vaan ne tallennetaan. Koulutavaroita on kyllä myyty.

  Toivottavasti näistä oli sinulle apua.

  Oikein hyvää kesää sinulle, Pipsa, ja kiitoksia kommenteistasi<3

  VastaaPoista
 33. Hei taas Aili mummo.
  Hetkisen blogini kommentoinnit toimi, mutta vain hetken. Sinun blogiisi pääsen kommentoimaan ja "Kuvamaailmani" blogissakin pääsin kommentoimaan. Anja-Reginan aittaan yritin kommentoida, mutta se ei onnistunut. Olisin halunnut kertoa hänelle karppauksestani hänen "ruista ranteeseen" kertomuksessa. Olen ollut itse karppaaja n. vuoden ja painoni on pudonnut n. 20 kg. Olo on energinen ja askel kepeä. Ruisleivän sijaan olen tehnyt mantelileipää. Mutta se siitä.
  Toivottvasti tämä blogiongelma korjaantuu. Minun serkkuni Ruotsista ( Sylvin tytär) kirjoitti myös samanlaisesta ongelmasta blogissa.
  Aurinkoa elämääsi ja hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 34. Hei Eila!

  Aina jossakin blogeissa on ongelmia, on ollut minullakin, useammanlaisia. Mutta mitäs niistä, pitää vain sitkeästi yrittää uudelleen, ja tehdä vikailmoituksia. Viimeksi oli sellainen ongelma, että en voinut sulkea kirjautumistani, eli en päässyt ulos. Räpläsin ja räpläsin, ja sitten aamulla asia oli kunnossa. Tosin se kesti pari päivää.

  Tuo karppaus on kiinnostava siksi, että kaikki sanovat laihtuneensa. Se olisi minullekin enemmän kuin tarpeellista, mutta niitä kiloja ei pitäisi enää saada takaisin. Ehkä pitäisi opiskella asiaa, ja ottaa karppaus vakavasti;/

  Outoa jos mantelileivällä laihtuu, mantelihan tunnetaan hyvin kaloripitoisena aineena, jota varoitellaan syömästä. Mutta tuon ruokavalion ohessa laihtuminen voi johtua ravinto-ainekokonaisuudesta eli niiden yhteisvaikutuksesta, kenties.

  Kiitos kommentistasi, Eila, ja oikein mukavaa kesää sinulle<3

  VastaaPoista
 35. Mukavia se on Aili-mummo touhuillut, oikein aamusaunaankin, sepä oliskin kivaa, kumma että se sauna tulee aikasintaan aina iltapäivällä lämmitettyä, ihan hyvin voisi mennä aamullakin, ihan aikasiin :D
  Luonnontuotteet on joskus hyväksi, mutta tosiaan kannattaa lukea tuoteselosteet, itsekin käytän joitain, esim. helokkiöljyä.
  Jopa kenkusti kävi miehelle :(

  Kesä on mukavaa aikaa, itsekin hiljensin pari blogia, kun en kerkii enkä malta olla koneella juuri lainkaan, käyn vain lukee ja katsomassa kavereitten blogeja silloin tällöin, sekin on kivaa!
  Kuvailuja en jätä kyllä, meilläkin kuvataan koko ajan, siitä kesä on kivaa, kun aina löytyy jotain kuvaamista.

  Ja jonnekin niitä kuvia on kiva laittaa, niin tein vielä yhden blogin, joka on pelkkä kuvablogi, johon ei tule kommentteja, en halua ihmisiä rasittaa siellä :D
  Käy Aili-mummo katsoo jos haluat, luontohetkiä ompi nimi ja sinne pääsee noista väsyneistä blogeistani etusivulta.

  Ja iloista kesää ja antoisaa yhdessäoloa perheen kera ♥
  t
  seijastiina

  VastaaPoista
 36. Moi Seijastiina!

  Vanhan on suunnitelva asiansa tarkkaan, jotta ehtii tehdä kaiken, mitä pitää. Minusta aamusauna ei ole yhtään hassumpi juttu, illalla on sitten rättiväsynyt, kun viivyn aina melko pitkään siellä löylyissä, tosin hyvin miedoissa;)

  Onneksi se mihen juttu ei ollut vielä paha lääkärin sanojen mukaan. Miehen arvot olivat vasta yli 80, kun se joskus joillakin voi olla yli 800, eli kymmenkertainen. Mutta eihän tahallaan kannata elimiään pilata, kun ei ole pakko.

  Voi mahdoton, miten enrginen olet, Seijstiina<3 Mutta toisaalta blogi, johon tulee vain kuvat, ei kirjoitusta, on nopeatempoisempi, eikä tarvitse miettiä tekstejä. Kiva tapa säilöä kesä purkkiin;)))
  Paljon Onnea sinulle, Seijastiina puuhissasi;))

  Oikein hyvää ja iloista kesää sinulle, ja kiitos kommentistasi<3

  VastaaPoista
 37. sie oot niin aito jo ihana..rakastan runoja, kaikkia ihaNIA LUONTO JA RAKKAUS RUNOJA, RAKASTAN KAUNIITA ELÄMÄSTÄ KERTOVIA KUVIA , kertomiasi tarinoita, jotka ovat niin totta ja todellista. Siunattua kesää..

  VastaaPoista
 38. aikatherine!

  Kaunis kiitos lämpimistä sanoistasi<3 Toivon olevani aito maalaisnainen, ja elämää jo paljon kokenut. Mitään muuta ihmeellistä en ole enkä halua esittää. Oikein kiva jakaa kokemuksia toisten samanveroisten ihmisten kanssa, silloin näistä asioista saa eniten itselleen.

  Oikein siunattua kesää myös sinulle, aikatherine, ja lämmin kiitos kommentistasi<3

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥