lauantai 4. syyskuuta 2010

Jälleen tunnustuksiaV. 1912 otettu kuva Iisakki ja Anna Kaisa Rautiaisen (o.s Juvonen) perheestä. Pikkutyttö edessä vasemmalla on Henni Rautiainen (myöhemmin Jääskeläinen), metropoliitta Ambrosiuksen äiti.

Punatulkku on samannimisessä blogissaan heittänyt haasteen ja tunnustuksen Aili-mummolle. Olen tietysti kovin otettu tästä huomaavaisuudesta. Kuvakkeen näette tämän blogini oikeassa alareunassa, en siirrä sitä tähän. En haasta ketään erityisesti, vaan teen kuten Leena Lumi, ja annan tunnustuksen ottaa jokaisen joka sellaisen itse haluaa. Tunnustan seitsemän asiaa itsestäni, jotka eivät liene yleisessä tiedossa.

1. Tätini Anna Kaisa Juvonen on piispan (metropoliitan) isoäiti.
2. Kengännumeroni on 42-43.
3. Olin 1966-67 Pielisjärven kunnan Kolin koulun keittäjä-siivooja-talonmies.
4. Kiinalainen horoskooppini on käärme.
5. Olen kärsimätön introverttiluonne.
6. En oikein "sulata" sovinisteja.
7. Rakastuin lapsiin saatuani lapsenlapsia.

***
Yritin äsken tulostaa Punatulkun blogia Firefoxin kautta, mutta se ei onnistunut. Sen jälkeen otin Explorerin käyttöön, ja katso, tulosta syntyi. Kokeilkaapa te muutkin, joilla on samoja ongelmia.

Taas on viikko vierähtänyt ja siirtynyt muistojen joukkoon. Melkoisen vilkas se olikin, kävi harvinaisia vieraita ja sukulaisia kylässä. Paljon kiitoksia kävijöille, oli oikein mielenkiintoista keskustella teidän kanssanne!

***

Oikein hyvää viikonloppua kaikille lukijoilleni tämän lastenrunon myötä:
Siniset silmät hänellä on
ja heleänpunainen suu.
Tukka kullanvaalea, kiharainen
aina harteille laskeutuu.
Hän nauraa,
hän laulaa,
hän leikkii myös.
On klovnien päivä tää.
Ja temppuja tietysti
tekee hän ja
trapetsiin kipeää.


Aili Nupponen ym, Mummo ja Muusat (2010)

12 kommenttia:

 1. Hymyilevä eläkeläinen5. syyskuuta 2010 klo 0.13

  En osaa sanoa mitään muuta kuin, että suvustasi löytyy pappisverta ja isokenkäisiä!

  VastaaPoista
 2. Metropoliitta Ambrosius on muutenkin harvinaislaatuinen persoona. Hänessä yhdistyy hengellinen ja maallinen valta yhdeksi kokonaisuudeksi. Hän on luterilainen teologian maisteri ja myös valtiotieteen maisteri koulutukseltaan.

  Eräs pikkuserkku (äidin puolelta) on ortodoksinen pappi.

  Lieneekö se isokenkäisyys perinnöllistä?

  Hyvää pyhää sinulle Hymyilevä<3

  VastaaPoista
 3. Eikös niin sanota, että vasta lasten lapset ovat parhaita lapsia? Ne kun tuovat iloa kun lapset tuovat ilon mukana myös huolta.

  VastaaPoista
 4. Moi Isopeikko!

  Olet ihan oikeassa, niinhän sitä sanotaan ja niinhän se on. Omista lapsista voi olla paljonkin huolta ja murhetta, mutta näistä lapsista kantavat huolen heidän vanhempansa. Meille isovanhemmille jää ilo näistä pikkuisista<3

  Kiitos kommentistasi Isopeikko:))

  VastaaPoista
 5. Viehättävä vanhan ajan valokuva!

  VastaaPoista
 6. Anna:

  Ihan samaa mieltä, kuva henkii entisajan tunnelmaa---.

  Kiitos kommentista Anna, ja hyvää sunnuntai-iltaa sinulle<3

  VastaaPoista
 7. Minä kanssa ihailen vanhoja valokuvia. Skannaatko kuvat ja käsitteletkö jollakin kuvan käsittelyohjelmalla?
  Kiva lukea uusia asioita sinusta ;))

  VastaaPoista
 8. Moi Punatulkku!

  Kiitokset vielä tunnustuksesta :))

  Kuvan on skannannut ja käsitellyt poikani vaimo eli miniäni jo aikoja sitten. Kuva on sukukirjassa Suur-Liperin ja Kiteen Juvoset sekä Juvosten internetsivuilla.

  Aion tänä syksynä aloittaa kuvankäsittelyn opiskelut kansalaisopistossa. Minulla on kuvia valtavasti, mutta sähköisessä muodossa vain joitakin tuhansia, pääasiassa itse ottamiani omalla digikameralla. Blogeissahan kuvilla on paljon käyttöä, on ihan eri juttu lukea kivasti kuvitettua blogia kuin ilman kuvia olevaa. Lisäksi tykkään tehdä kuvakirjoja, ja sekin on vaikeaa, kun ei osaa itse tehdä kuvankäsittelyä.

  Suurin osa näistä julkaistuista kuvista on siis ihan käsittelemättömiä, mutta valintaahan aina voi suorittaa.

  Kiitos kommentistasi Punatulkku ja oikein hyvää etelän lomaa sinulle<3

  VastaaPoista
 9. Tuo valokuva on aivan ihana, Jotenkin nuo vanhat valokuvat ovat nousseet arvoasteikolalni koko ajan ylöspäin. Ehkä se johtuu siitä että silloin kuvaushetkeen oikein valmistauduttiin, siihen panostettiin todella, eikä se ollut pelleilyn paikka.

  Kaikki me olemme samanlaisia, lapsenlapset ovat meille kaikki kaikessa. Nyt sinäkin varmasti näitä iloisia ja hauskoja lastenrunojasi luet lapsille, ja he itse lukevat varmasti mielellään oman mummon kirjoja. Ainakin nämä meidän pikkuneidit rakastavat kirjoja ja loruja, aina pitäisi lukea jotain.

  Olipa hienot tunnustukset, en tiedä mikä luonne olen, mutta minäkään en pidä sovinisteista

  VastaaPoista
 10. Moi Eila!

  Kuten kuvasta näkyy entisaikaan oikein pynttäydyttiin parhaimpaan pukuun, kun tultiin valokuvattaviksi; oli se niin juhlallinen tilaisuus. Ja ihan hyvä niin: Nyt me lähes sadan vuoden perästä katselemme näitä kuvia ja saamme käsityksen näistä sukulaisistamme. Näkyy että ihmisillä oli siistit, hyvät pyhävaatteet.

  Noista tyttäristä kaksi kuoli nuorena, ja pojat kaatuivat sotaan. Henni-tyttö avioitui varttuneella iällä ja sai kolme lasta.
  ------
  En ole lapsille vielä näitä runoja esittänyt, arvelin lukea vasta sitten, kun kirja on heidän edessään, ja he näkevät kenen piirustus on ollut mummon innoituksen aiheuttaja. Nuorimmainen on vielä niin pieni, että ajattelimme tehdä toisenkin kirjan, että hänen piirustuksistaan runoiltaisiin. Vanhemmat osaavat tehdä jo aika tasokkaita kuvia---.

  Tässä on vinkki sinullekin; sinä osaat kirjoittaa hauskoja runoja, teepäs samoin kuin minä ja runoile niille kullanmuruille omat runokuvakirjat. Uskon että lapsille jää mieleen Eila-mummo ja hänen mainiot runonsa!
  ------
  Se introvertti-luonne tarkoittaa sisäänpäin kääntynyttä luonnetta (sisäänpäin lämpiävää). Sivistyssanoja ei pitäisi käyttää tai ne pitäisi myös suomentaa. Siinä asiassa voi auttaa nettikin, varsinkin Wikipedia.

  Kiitos kivasta kommentistasi Eila ja hyvää viikon alkua sinulle<3

  VastaaPoista
 11. Taidanpa painaa vinkkisi mieleen, ei hassumpi idea, tuo kirjajuttu.
  :))
  Mukavaa syyspäivää!

  VastaaPoista
 12. Hyvä Eila, ja hienoja kirjasuunnitelmia sinulle<3

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥