lauantai 6. maaliskuuta 2010

Anteeksipyyntö kukille ja muurahaisille

Katunäkymä Budapestistä 2007. Kuva AN.


Vahvemman oikeudella

Anteeksi vain, muurahaiset, että
tallaamme teitä lattialaattoja vasten
ja lakaisemme teitä kuin roskia
ja kylvämme myrkkyä teillenne.

Jossainhan meidänkin on asuttava,
ja olemmehan valloittaneet
tämän alueen itsellemme
ihan rehellisesti
vahvemman oikeudella.

Eeva-Liisa Kantola Ukrin antologiassa Kahdeksan minuuttia aurinkoon, toimittanut Jouko Lehtonen (1991)

Vihdoin vaihdoin hengissä oleville huonekasveille mullat isännän avustamana. Monta niistä tänä talvena on kuollut hoidon puutteeseen, koska olen ollut kipeä jo marraskuusta lähtien. - Antakaa anteeksi tämä laiminlyönti, mutta kuka tietää milloin on aika siirtyä jo muovikukkiin...Elättelen toivoa kuitenkin siitä, että paranen niin paljon että voin hoitaa niitä jäljellä olevia kasveja. Viirivehkat ja flamingonkukka ehtivät jo aloittaa kukintansa, joten niillä ainakin oli vielä energiaa. Sen sijaan ihmepensaalla näytti voimat olevan jo kohta vähissä, vaikka sekin höperö on kukkinut talven - tiedä millä.

Täällä on tänään ajettu Itärallia, SM- osakilpailua, erikoiskokeet 4 ja 5. Edellinen tuli Kiihtelyksestä UPM:n metsäteitä pitkin Kannukselle ja Riihiahoon ja siitä Lahnalammentietä Viesimontielle, josta kolme km seuraavaan ek 5, joka lähti Kostamontieltä Hammaslahteen. Miehen piti päästä sitäkin katsomaan, vaikka huippuajajat eri sarjoissa olivat jo ajaneet. Itse en ole näistä välittänyt.

Eilen kävin saamassa Jounilta hoitoa kipeisiin käsiini. Jäljellä on enää kaksi kertaa, ja ainakin muutama akuhoito. Sitten en tiedä miten homma etenee, mutta senhän aika näyttää. Ostin taas apteekista särkyvoidetta kaksoispakkauksen, käytän sitä tulehduskipulääkkeiden ohella.

Onneksi mies on minua paremmassa kunnossa, joten tulemme vielä toimeen omakotitalossa. Jos asuisin yksin, ei homma enää toimisi. Viimeksi leivoin ennen joulua, nyt ostan vain valmiiksi leivottua. Ostosten kotiin saaminen on työn takana, varsinkin maitojen ja piimän raahaaminen. Mutta syötävä on silti jotakin, vaikka ruokahalu on selvästi huonontunut. Ehkä se on särkylääkkeiden syytä...Mutta onhan minulla liikoja kiloja mistä laihtua...

Viikonvaihde on taas tullut, pitää valmistautua pyhän viettoon.
Kaikkea hyvää teille lukijoilleni toivoo Aili-mummo!

8 kommenttia:

 1. Hymyilevä eläkeläinen6. maaliskuuta 2010 klo 10.59

  Tämä Suomen talvi ei kyllä ole parasta hoitoa särkeville käsille eikä millekään muillekaan särkeville paikoille. Meillä ukkokulta kärsii särkevistä jaloista!

  Mutta kyllä niistä sisäkasveista alkaa huomata valon lisääntymisen ja kevään lähenemisen: pikkuisen tuppaavat uutta lehteä, meillä etenkin kiinanruusu.

  Tänään oli täällä kaunis, aurinkoinen päivä!

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Talvi on myrkkyä meille vanhoille ja sairaille. Minun mieheni vasen polvi leikattiin, ja se on ollut siitä asti kipeä. Selvää on että kulumat ja muut muutokset ilmoittelevat itsestään. Olisi vain niin kiva parantua, kun töitäkin olisi. Ainakin on hyvä toivoa!

  Näin sunnuntaina paistaa meillä myös aurinko - ja toivottavasti teilläkin!

  Kiitos kommentistasi, Hymyilevä ja oikein hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Voih, nuo kukat, tai siis mitä niistä nyt onkaan talven jälkeen jäljellä, ei juuri mitään, minunkin pitäisi vaihtaa mullat, mutta mutta, taidan päätyä uusiin kukkiin, tuo Viherpaja on niin ihana paikka ja edullinen, eikä sinne ole ihan kauhea matkakaan.

  Minä katselin tänään tv-tä ja huomasin että Korkeasaari ohjelmassa oli oikea muurahaisten hoitaja, rupesi väkisinkin naurattamaan ajatus. :o) olivat kyllä lehdenleikkaaja muurahaisia, ja mitenkähän kävisikään jos ne pääsisivät valloilleen.

  ps. täällä paistaa niin että silmiin ottaa, ja kyllä, se lämmittää jo, ainakin vähän :o)

  Toivon sinulle parempaa kevättä/kesää kuin talvi oli :o)

  VastaaPoista
 4. Enpä ole ennen kuullut, että muurahaisillakin on oltava hoitaja; meillä päin ainakin ne hoitavat itse itsensä tai toinen toisensa. Noin 4-5 metriä talomme seinästä metsän rajassa on kaksi muurahaispesää, joiden elämää kesäaikaan olen seuraillut. Keväällä ne kyllä yrittävät tulla ihan taloomme sisälle, silloin olen käyttänyt myrkkyjä näiden kutsumattomien vieraiden poishäätämiseen.

  Ihan kiva ajatus, että voit ostaa uudet huonekasvit. Minäkin uusisin mielelläni huonekasvikantaa, mutta valitettavasti entiset ovat vain lisääntyneet. Jos hyvin menee, ostan muutaman viherkasvin, sitten kun tiedän että jaksan niitä hoitaa.

  Kiitos kommentista ja toivotuksistasi Vaarinkukka, ja oikein hyvää kevättä sinulle, vaarille ja kukille :)!

  VastaaPoista
 5. Voimia ja kevään odotusta Aili!
  t. Tanja

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi Taku Tanja, tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan. Yritän joskus kirjoitella Twitteriin.

  Oikein hyvää kevättä sinulle!

  VastaaPoista
 7. Olen todella iloinen,että satuit löytämään blogini ja tietysti toivon, että viihdyt lukijana. Sain myös itse näin uuden seurattavan, linkkejä muihin hyviin blogeihin ja kiinnostaville sivuille.
  Leivonta- laihdutus- ja käsityöjuttuja on aina suhteellisen helppo löytää, mutta tämäntyyppiset eivät aina pienellä selaamisella osu eteen.
  Lausujana olen kiinnostunut myös runoistasi, sinä kirjoitat mielenkiintoista tekstiä. Uskallan sanoa näin, koska olen esiintynyt aktiivisesti parikymmentä vuotta ja koonnut useita omia lausuntailtoja eri teemoihin.
  Tietokoneen käytössä en kuitenkaan ole kovin välkky, enkä läheskään kaikkea osaa mitä haluaisin. Sitä sinun runoblogisi linkkiä en löytänyt, vai eikö vain osunut silmiini?

  VastaaPoista
 8. On minunkin runoistani tehty yksi matinea, joissa oli sävellettyjä runojani kuoron esittämänä ja noin 30 runosta tehty kooste kolmen esittäjän voimin. Esityksen nimi oli Noiduttu tanssi. Olin itse yksi esittäjistä, olen lausunut noin kuusivuotiaasta lähtien. Nyt enää kovin harvakseltaan. Esiinnyin myös näytelmäryhmissä yli 10v. Oli kivaa ja kiinnostavaa puuhaa. Nyt en enää jaksa.

  Runoblogini linkki on oikeassa reunassa, jonka lienet jo huomannutkin.

  Kiitos kommentista Eila, ja hyvää jatkoa sinulle! Uskon että yhteisiä aiheita riittää...

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥