torstai 21. tammikuuta 2010

Sadistista apua sairaille
Jotkut ihmiset auttavat ammatikseen sairaita lähimmäisiään, mutta auttajiakin on monenlaisia. Joukkoon eksyy mm. paha luonnevikainen sadisti, joka pahoinpitelee potilaitaan. Itse olen kokenut sellaista "auttamista", että molempien käsieni kipeitä jänteitä hauiksista ja olkapäistä revitään yht'äkkiä kovalla voimalla, ja että kainalorauhasia hierotaan nyrkkien rystysillä. Varmaa on, että vaivat eivät parane, vaan pahenevat; tekevät tyhjäksi senkin kunnolla tehdyn työn. Sadisti nauttii toisten kiduttamisesta. Työpaikalla hän on itse ilopilleri, hyräilee ja tanssahtelee, viihtyy hyvin työssään. Työnantaja ei voi ikinä uskoa, että työntekijä on sadisti, vaan mitä parhain hoitaja. Sitä hän saattaa ihmetellä, miksi ihmiset eivät halua sadistin palveluksia, vaan vaativat toisen hoitajan. Tällaista olen kokenut. Varmaa on, että minäkin vaadin toisen hoitajan. En ole mikään uhri, enkä sellaiseksi halua koskaan tulla.

Toisen lajin ihminen on sadomasokisti, joka haluaa itse aiheuttaa toisille tuskaa, mutta nauttiikin siitä, kun itse kokee sitä. Voi, voi sitä surkeutta, mitä tämä ihminen on itse aiheuttamaan kokenut. Kyllä silloin pitää sääliä itseään, on se niin kovaa. Tällaisestakin ihmisestä on hyvä pysytellä kaukana. Mitä kauempana sitä parempi. Vielä pahempi, jos sattuu rakastumaan sadomasokistiin.

Pahimpia luonnevikoja lienee narsismi, ääretön itseihailu ja itsensä korostaminen. Sellaisenkin tunnen lähipiiristä. Olen joutunut vuosien aikana hänen haukkumakseen puolenkymmentä kertaa. Pahimmillaan hän pani toisenkin ihmisen samana iltana haukkumaan minut omilla valheillaan. Vietin täysin unettoman yön aamuun kello viiteen asti, jolloin piti nousta ylös, ja lähteä katsomaan pojan lasta pitkäksi päiväksi. Onneksi sain lapsen kanssa joitakin tunteja nukuttua valvotun yön jälkeen. Siitä on aikaa yli kuusi ja puolivuotta. Niin se aika lentää...

Narsisti on aina oikeassa, hän haluaa määrätä kaikesta, jopa toistenkin asioista. Narsisti näyttelee ulkopuolisille parempaa ja hienompaa ihmistä kuin hän on. Narsisti panee jopa äitinsä pelkäämään itseään, koska on muka ylivoimainen. Narsisti voi haastaa työtoverinsa ja naapurinsa käräjiin milloin minkin asian johdosta. Narsisti haluaa kaiken kunnian itselleen siitäkin työstä, mitä ei ole itse tehnyt, vaan hän on siirtänyt työn toisten tehtäviksi. Narsisti on täysin häikäilemätön peto, joka on aina täynnä vain itseään ja omaa erinomaisuuttaan. Narsisti ei tule toimeen toisten ihmisten kanssa, koska hän haluaa alistaa muut oman valtansa alle; tuskin tulee toimeen edes itsensäkään kanssa.

***
Sain Rean lukijakseni, tervetuloa Aili-mummon arkeen! Realla on oma blogi osoitteessa http://reanblogi-reanblogi.blogspot.com/Tulipa pitkä saarna, mutta oli pakko purkautua.
Oikein hyvää torstaipäivää kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!

10 kommenttia:

 1. Hei Aili!

  Olipa kiva että eksyin tänne sun mielenkiintoiseen blogiin eräänä päivänä kun pörräsin netissä!
  Tuttuja persoonia ovat nuo kuvaamasi ja varsinkin narsistinen luonnetyyppi.
  Minua kiinnostaa psykologia ja ihmiset yleensä!

  Hauskaa illanjatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Rea!

  Minuakin kiinnostavat ihmiset ja luonnetyypit. Joskus joutuu pohtimaan paljonkin sitä, kuka tai mikä tämä ihminen oikeastaan on. Kun asia vihdoin paljastuu, on jo paljon helpompi elää tällaisenkin ihmisen kanssa; tai parempi sanoa niin, että on vetäydyttävä hänestä mahdollisimman kauas.

  Meitä on niin monenlaisia, paljon enemmän kuin 99 lajia.

  Hyvää jatkoa sinulle Rea!

  VastaaPoista
 3. Hei taas Aili!

  Olen lukenut joskus vähän liikaakin psykologisia kirjoja, mutta on niistä ollut apuakin.
  Halusin etenkin oppia tajuamaan miksi olen tällainen ja miksi toiset !
  Lapsuuteni oli hyvin traumaattinen.
  Mielikirjailijoitani psykologian alalta:Alice Miller, onko tuttu?

  "Nähdään taas:)"

  VastaaPoista
 4. Muistaakseni en ole Alice Milleriin tutustunut. Olen kyllä lukenut psykologiaa minäkin.

  Kivaa jatkoa sinulle :))

  VastaaPoista
 5. hymyilevä eläkeläinen22. tammikuuta 2010 klo 13.19

  Ehkä meissä kaikissa in joitain piirteitä noista kaikista luonnetyypeistä. Jotkut piirteet korostuvat aina joissain tilanteissa.

  Toinen asia on sitten se, milloin minkinlainen piirre luiskahtaa sairauden puolelle.

  Mutta kyllä kaikkitietäviä päsmäreitä on joka paikassa!Siellä on nyt keskustassakin tyylipuhdas narsistimies pyrkimässä puolueen puheenjohtajaksi!

  VastaaPoista
 6. Minulla on suru ja kunnia törmätä naristiin puolisona, jonka takia joudun käräjille vähän väliä.
  Hylättynä ovat tähän asti tulleet naristin vaatimukset sieltä.
  Mukava lukea tämä kirjoitus, tuo hiukan lohtua tähän elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi että vastaus on viipynyt!!

   Ikävä juttu sinulle, olet saanut kärsiä paljon!
   Kiitos että pidit postauksestani, Sofia! ♥♥

   Poista
 7. Hymyilevä:

  En ole tullut ajatelleeksi, että Paavo V. olisi narsisti, mutta enpä häntä tunnekaan läheltä. Saatat olla oikeassa hänen laatunsa suhteen. Luulisi kyllä, että Paavolle yksi kausi riittäisi, nyt sekin jo onnellisesti takana päin.
  Toivotaan ettei P. sentään hankkeessaan onnistu! Kiitos kommentista, Hymyilevä!

  Sofialle:
  Kova on ollut sinunkin elämäsi, olet erehtynyt narsistin kanssa avioliittoon. Sitä kokemusta ei varmasti kukaan unohda!

  Olet nyt päässyt eroon miehestäsi, joka on vielä jälkeen päinkin kiusannut sinua. Tsemppiä ja jaksamista, kyllä se aurinko vielä paistaa sinullekin Sofia!

  VastaaPoista
 8. Narsisti elää kyllä oman navan ihailussa, kukaan muu ei ole mitään. Nuori tyttären tytär aikoinaan avioitui sellaisen kanssa, mutta onneksi ymmärsi lopettaa sen elämän ajoissa. Olisi vuosien varrella varmaan luullut olevansa sellainen kuin tuo itsensä ihailija antoi ymmärtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kova oppi lapsenlapsellesi, narsisti kalvaa pois toisen itsetunnon ja polkee hänet maan matoseksi.
   Hienoa olisi, jos tunnistaisimme narsistin ajoissa, ettei suuria vahinkoja tapahtuisi! Kaikkea hyvää sinulle, Himmulle ja jälkipolvillesi, mummeli! ♥♥♥

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥