tiistai 4. elokuuta 2009

Pitäjäntuvalla sunnuntaina

Maija Kukkonen (vas) palvelee Pirkko Löppöstä.
Olin taas kulttuuriyhdistys Okran puolesta sunnuntaina myymässä kahvia Kirkkoniemessä. Suurimman työn teki tietysti lähetystyön puolesta emäntä Maija Kukkonen, ja minä avustin häntä parhaani mukaan. Saadut tuotot Okran viikolta käytetään Radio Dein lähetystyöhön. Kahvilla kävijöitä olikin ihan riittävästi, noin 35 henkeä, joten jumalanpalveluksen jälkeen meillä riitti vipinää, kun piti kantaa pötyä pöytään ja välillä taas tiskata.

Pitäjäntupa on saatu hyvin viihtyisäksi, ja sen yhteydessä oleva kamari on myös kunnostettu. Ikkunoissa ovat ihanat mansikkaikkunaverhot vanhaan malliin, eli kappa ja salusiinit. Lähetysasia on Kukkosen Maijan sydämenasia, jolle hän on täysin omistautunut. Talvet Maija kutoo, ompelee ja askartelee uutta myytävää seuraavaa kesää varten.


Kirkkoniemi on päässyt ihmisten tietoisuuteen paljolti juuri Pitäjäntuvan ansiosta. Monet jotka menivät katselemaan tai hoitamaan hautausmaata, pistäytyivät nauttimassa kahvikupposen ja juuri leivottuja leivonnaisia, niin myös kuvassa oleva Pirkko Löppönen. Sirpa Pitkänen oli valmistanut myytävät vatruskat ja vadelmamarenkileivokset, joita vieraat kovasti kiittelivät. Päivän kaukaisimmat vieraat olivat Saksasta asti. Kauppakin kävi ihan kohtuullisesti, joskin myytävänä olevat kirjat olivat lähes lopussa. Myös pika-arpoja myytiin lähetystyön hyväksi. Itse ostin kaksi kangasväreillä painettua tyynyliinaa. Monenlaista tavaraa on tarjolla, käykäähän katsomassa. Pitäjäntupa on vielä auki tämän ja ensi viikon eli 16.8. asti.
Oikein hyvää viikon jatkoa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi ♥