torstai 23. heinäkuuta 2009

Huikea Kätkäläinen Tohmajärvellä

Herrasväki Hurskaisen kahvipöydässä Pietari ja Iitamaria keskustelevat. Takana seisoo Aimo Hurskainen. Kuva AN


Päähenkilöt kiittävät yleisöä esityksen lopussa. Ohjaaja väitti, sillä heillä oli "kaikkien aikojen mahtavin yleisö", mutta taisi olla niin, että yleisö sai nähdä kaikkien aikojen mahtavimman esityksen! Kuva AN.

Tiistai-iltana kävimme, mieheni ja minä, katsomassa Tohmajärven kesäteatterin esityksen Kätkäläisen jättipotti. Esitys oli niin hauska, suorastaan riemukas, että on ihan pakko kehua sitä. Pietari Aholaisen roolissa toimi Raimo Bergman, ja hänen suorasukaisena vaimonaan Iitamariana Raili Björn. Päähenkilö Pietari alias Raimo oli niiiin mahtava ikiliikkujan ja elohopean nopea mies, joka nauratti yleisöä lähes joka repliikillään. Vaikka pääosan esittäjä onkin jo ikämies, ei hänen veroistaan löydy monesta nuorestakaan ihmisestä, puhumattakaan jo 70 lähestyvästä henkilöstä.

Monilla sivuosien esittäjällä oli kolmekin eri roolia, eräs heistä on Mikko Sairanen, joka on kuulemma aikaisempina vuosina pyrkinyt teatterikorkeakouluun. Mikolla onkin hyvät esittäjänlahjat, etenkin laiskana ja tupakoivana tarjoilijana hän jäi hyvin mieleen. Mervi Venäläisellä, Veijo Hämäläisellä, Kirsi Kaikolla sekä Pentti Lindsbergillä oli myös monta pientä roolia, joissa he pääsivät hyvin esille. Rikkaina talollisina Hurskaisen pariskuntana näytelmässä oli isot roolit Markku Hämäläisellä ja Eeva Mannisella, joskin he ovat esitysvuorossa vuorottain Teemu Jaatisen ja Seija Pirhosen kanssa. Minusta Eeva ja Markku olivat oikein onnistunut pari, jonka varakkuus tuli esille mm. kahvittelukohtauksessa, kun emäntä kattoi pöydän Myrna-astioilla.

Näytelmän on ohjannut Jouko Tyyni, jolla on jo vuosikymmenien kokemus alalta. Varmaa ja hyvää työtä Jokelta ja Tohmajärven näyttelijäporukalta. Kiitokset heille vielä kerran hienosta esityksestä!

***

Eilen oli taas Joensuun vuoro, kävin ravintoasiantuntijan puheilla. Olisi tarkoitus karistaa kiloja enemmänkin, saa nähdä mihin sisu ja kyvyt riittävät. Alku on kuulemma ollut lupaava. Kun on diabetes ja huonot polvet, on paljon painavia perusteita painon pudotukseen. Loppui välipalojen mussuttaminen, jotka ovat olleet minun heikkouteni. Tähän asti olen saanut ravitsemusneuvontaa kunnan diabeteshoitajilta, jotka ovat ansiokkaasti osanneet motivoida minua elämänmuutoksessa. Nyt on enää kaksi vastaanottoa vuosittain, joten seuranta on jäänyt vähemmälle. Oikein hyvä, että lääkäri antoi minulle tämän lähetteen, uskon ja toivon siitä olevan paljon hyötyä.

Oikein hyvää viikon jatkoa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi ♥