torstai 25. kesäkuuta 2009

Matkailua ja muuta mukavaa...

Tikkalan naisia Budapestissä lokakuussa 2007.


Kirjoittelu on näin kesäkiireiden aikaan jäänyt vähemmälle, kun ei ole ehtinyt. Piipahdimme eilen Joensuussa asioilla, noudin mm. Huokkolan paperit Kontkasen sukuseuran arkistonhoitajalta. Vielä pitää lainata kirjastosta Liperin historiakirjoja, ja tutustua tarkkaan saatuun materiaaliin. Muutaman viikon perästä on sukuseuran kokous, jossa sukukirja-asioita voi vielä tarkistaa ja lisätä tietoja. Kaikkiin sukulaisiin ei kuitenkaan voi saada yhteyttä, netistä saa tietoa Kontkasista sukuseuran sivuilta. Sieltä löytyvät myös yhteystiedot henkilöihin, joihin voi ottaa yhteyttä. Kontkasten linkki on: http://www.kontkaset.fi

On kaunis kesä ja ystäväni Marjatta Nousiainen (kuvassa oikealla) soitti, ja pyysi matkaseuraksi Venäjälle ja Viroon. Matka tehdään syksyllä ja se Okran tämän vuoden ohjelmassa. Niinpä sittenkin perun puheeni ja matkustan esi-isieni valtakuntaan, vaikka sanoin etten enää lähde sinne. Kun nuo polvetkin ovat kovasti huonot, eivät kestä paljon kävelemistä ja kyykkimistä. Mutta ainakin saahan sieltä -toivottavasti - paljon valokuvia, joita voin hyödyntää esimerkiksi tässä blogissa.

Ajattelin eilen käydä ostamassa erästä lääkettä, mutta kun tarkastin reseptiä, huomasin että se oli jo mennyt vanhaksi. Tuli taas Tohmajärven reissu, sillä lääkettä on saatava pikapuolin. Jokainen resepti on uusittava eri aikaan, yleensä. Elämä on paljon mutkikkaampaa, kun on vakituinen lääkitys, ne on otettava huomioon joka päivä. Ja lisäksi kiloja on saatava vähenemään, joten ruoka- ja juomavaliosta on pidettävä aika tarkkaa lukua. Diabetes opettaa ainakin kohtuullisen säännöllisille elämäntavoille, joten se on joidenkin mielestä ihan "positiivinen sairaus", vaikka se kavala onkin.

Alkuviikosta tilasimme netistä valokuvia parin vuoden ajalta. Silja käsitteli kuvat ennen sitä, joten pian saan ihailla kameran satoa. Tilasin myös valokuvia Riihiahon ex-martoille. Onhan noita tänä vuotena tullut otettuakin, koska kamera on ollut joka kokouksessa mukana.
Tyttöjen touhuista taas teemme kuvakirjan ennen joulua. Niistä on mukava muistella menneitä ja tiirailla prinsessojen kasvua ja kehitystä.

Oikein hyvää ja kaunista torstaipäivää kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!

2 kommenttia:

  1. Kyllä matkailu aina piristää ! Kuule, uusituta kaikki reseptisi seuraavalla lääkärikerralla, niin saat ne samaan aikaan. On helpompaa ja pyydä kerralla pidemmäksi aikaa, niin ei tarvitse koko ajan olla uusimassa.Nimim. kokemusta on :)

    VastaaPoista
  2. Siinä on se vika, että lääkeitä ei anneta, ennen kuin vasta vähän on jäljellä, ja minulla on paljon reseptejä. Yksi resepti on sellainen, jota ei uusita kuin yksi purkki kerrallaan. Lähes kaikissa muissa on uusittu koko vuoden lääkkeet, mutta siitä ei suostuta uusimaan.

    Suurin osa lääkkeistäni on jo e-reseptejä, tämä oli vanha postaus.

    Oikein hyvää kesäkuun viikkoa sinulle, Taina♥

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥