tiistai 2. kesäkuuta 2009

Kesä ja mummon kullat

Aili-mummon "kesähuvila".

Lintu salaperäinen

Lintu salaperäinen asuu tässä puussa.
Munii joka kuussa munan eri värisen.
Lintu salaperäinen asuu tässä puussa.

Tsekkiläinen kansanruno, suom. Eeva-Liisa Manner. Antogiasta Pikku Pegasos (2005)
Kesä on tullut vihdoin ja viimein, säätkin ovat jo oikein lämpimät ja kesäiset, sunnuntaina taisi olla lähempänä 28 astetta. Kävimme iltapäivällä Eevan ja Arvon kesämökillä Mässällä. Kestitys oli hyvin vieraanvaraista kuten muulloinkin. Tuli myös kuulumiset vaihdettua. Päivällä kävivät meillä pojan "naiset", ja tänään olivat kaksoset mummon ilona hoitamassa (lue: kastelemassa) kukkia. Tyttösillä oli tekemistä riittävästi. Välillä kävimme tuvassa syömässä, ja keskustelimme elämän perustotuuksista. Eve kysyi kissoista, ja selitin, että kun kissa tai muu kotieläin tulee vanhaksi, se viedään eläinlääkärille, joka antaa eläimelle piikin, ja sitten se nukkuu pitkään uneen, josta ei enää herää. Pippuri järkeili ja sanoi: "Siehän oot jo vanha". Eve lisäsi siihen: "Eihän ne vielä anna sinulle piikkiä?" Minua nauratti, ja sanoin, että minä olen jo saanut monenlaisia piikkejä, mutta sellaista piikkiä ei ihmisille anneta.

Sitten mummo lauloi nukkumattilaulun, ja tytöt lauloivat mukana. Sitten se piti vielä lukea uudelleen ääneen, ja myös muita runoja Pikku Pegasoksesta. EVe hoputti koko ajan: "Lähetään jo ulos leikkimmään!" Lopulta lähdettiinkin, ja taas alkoi kukkien kastelurumba uudestaan.

Jo alkavat syreenitkin kukkia, samoin kuin pihlajatkin. Tänä vuotena tulee paljon pihlajanmarjoja. Joimme päiväkahvit, ja lähdimme kasvimaalle tekemään kylvötöitä. Jäi sitä hommaa vielä huomiseksikin. Aamupäivällä käyn Tohmajärvellä hammashoitajalla, ja toimittelemassa muita asioita.

Oikein hyvää tiistai-iltaa kaikille toivoo Aili-mummo

4 kommenttia:

 1. Thank you, Pak Karamu. Have a nice Summer!

  VastaaPoista
 2. Tiällä on näköjään mänössä romanssi, kun kielillä puhutaan. Tulin mantereelle hakemaan villahousuja ja kurkistamaan plogeihin. Oikein miellyttävää kesän jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Haa, Erkki, vielähän sie out elossa!

  Oikkeen hyvvee kessee itellessii
  ja kauniita kalailimoja...

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥