sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Mummoilua kesälaitumilla
Kesä ja matkailu kutsuvat meitä. Taideyhdistys Okra teki kulttuurimatkan Salmelaan Mäntyharjulle 4.8.2007.
Alimmainen kuva on Lappeenrannasta samalla reissulla. Tulomatkalla kävimme vielä Imatran koskella katselemassa sen kuohuja.

Tähän kesäntuloon liittyy joka kevät aina paljon työtä ja puuhaa. On siivottava sekä sisätilat että pihamaat ja muut aputilat. Pyykkiä riittää talven jäljiltä melkoisesti, mattopyykkiä ja talvivaatteiden pesua. Onneksi meillä on nykyisin nämä automaattipesukoneet, jotka helpottavat työtämme kovasti.

Omakotitalous maalla on parempi olla kahden hengen yritys, yhdelle se olisi rankkaa. En ole enää niin hyväkuntoinen, että jaksaisin tehdä kaikki työt yksin, onneksi minulla on apua. Kahdestaan me jaksetaan melkein mitä vaan, ainakin teoriassa. Kun piha-alueet on siivottu, pitää siirtyä sisätilojen kunnostukseen. Eilen pesin ulkokuistin ikkunat, ja mies siivosi sen muuten. Tänään kannoin kukat kesälaitumille mummon "huvilalle", joka on se ulkoeteinen.

Meillä nämä "huvilajutut" on ratkaistu aika luovasti. Savusauna lampareineeen ja ulkokuisteineen on meidän ikioma huvilamme, lisäksi tämä hirsitalo luonnon keskellä, jossa olemme asuneet jo vuodesta 1996 asti, on mielestämme erinomainen kesä- ja talviasunto.

Jotakin pitäisi laittaa myös kasvimaalle kasvamaan, muuten se kasvaa pelkkää roskaheinää. Herneitä ei ukki enää jaksa viljellä, vaikka tytöt niitä mielellään söisivätkin. Kaksoset ovat silloin tällöin täällä päivähoidossa. Onneksi hyvin mielellään. Yhtään itkua en muista heidän tehneen, olinpa heidän tai meidän kotona. Jos menen heille, pian tytöt sanovat, että mennään mummolaan. Ja sitten tietysti mennään. Kahden vuoden päästä kaksoset menevät jo esikouluun. Niin se aika rientää!

Oikein hyvää kesää ja sunnuntai-iltapäivää kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo

3 kommenttia:

 1. Taideyhdistys Okra lopetti toimintansa vuonna 2012. Siitä on kerrottu Aili-mummon blogissa.
  Iloista ja onnellista kesää kaikille!

  ♥♥

  VastaaPoista
 2. Kaunista seutua ja upeaa taidetta..Olen käynyt kaksi kertaa . Onneksi on vielä Retriitti. Raha sanelee nykyään mikä säilyy mikä ei. Se on harmi, pienet ja vähemmän tuottoisat sulkevat ovensa. Oikein ihana aurinkoista viikkoa Ailille

  VastaaPoista
 3. Kaisumarjatta, muistaakseni Retretin luolasto ei toimi enää näyttelyiden pitopaikkana. Syynä on konkurssi. Sen sijaan on puuhattu Savonlinnan taidemuseoon näyttelyä, mutta sekään ei taida onnistua...

  Minusta Retretti oli hieno pitopaikka taidenäyttelyille, mutta ei ehkä tarpeeksi tuottoisa. Toden sanoit: Raha ratkaisee!

  Samoin sinulle, kaisumarjatta♥

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥