sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Kyllä mummon nyt kelpaa!Ailikallion hiirenkorvat.


Lenseän etelätuulen mukana 
kohisee kevät
vihreissä vaunuissa ajaen.
Nuorten koivujen kunniaportit.
Jäät jo järvistä lähteneet.

AN kokoelmassa Äiti-Maan hellään syliin (2003)

Oikein iloista ja kaunista äitienpäivää ja kevättä! Kesä on myöhässä tänä vuotena, valitettavasti. Viime vuonna vastaavana aikana oli lämmintä ollut jo 19,6 astetta, tänään vain 15 ja risat, lisäksi kylmä tuuli, joka puree luihin ja ytimiin asti. Koivujen hiirenkorvat ovat aukeamassa, metsä jo alkaa vihertyä kuin kateellinen kevätmorsian. Kyllä se siitä vielä kesäkin tulee, kun joutuu.

Juhlimme tänään porukassa äitienpäivää pojan perheen kanssa. Isommat neidot, joita on neljä, olivat kaikki piirtäneet mummolle hienon onnittelukortin, ja kirjoittaneet itse tekstinkin, paitsi Pippuri. Hänen kortissaan on upea kukkaketo, ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Kuvan alle hän oli kirjoittanut nimensä ihan itse. Evellä oli hyvin mukava ja persoonallinen kortti itse kirjoitetuin onnitteluin. Kortin sisällä oli lisäksi teksti: MOLLEA MUMMOE, alla luki oma nimi. Kuvassa oli auringon lisäksi sateenkaari, joku mörköolento, kukkia, lintuja ja iso hyönteinen. Väriä oli kuin sateenkaaressa. Ei huono!

Angin kortin kannessa on jätskitötterö ja aurinkolasit sekä itse tehty onnittelukirjoitus. Sisäaukeamalla liihottelee enkeli kädet kädet levällään, ja vasemmalla puolella pupujussi pyörittelee suurta, punaista palloa. Takakannessa on varmuudeksi vielä toinen enkeli, ja oma nimi.
Isosisko Ellu oli piirtänyt kortin etukanteen suuren, monivärisen auringonkukan, ja kukassa lukee: Onnea Mummolle. Käsiala on oikein hieno. Sisällä on vasemmalla puolen korttia kenguru hyppäämässä molemmat jalat tukevasti ilmassa, oikealla puolen loikkii kaksi jänisjussia, ja piristykseksi on piirretty iso määrä oranssin värisiä porkkanoita. Myös pari h
yönteistä on mukana. Alla nimi ja päivämäärä. Kortin takakannessa on vielä oikein suuri ja punainen sydän, varmuuden vuoksi. Onnittelukukat olivat iloisen keltaisia narsisseja, joita saa omasta kukkapenkistä. Lahja tulee kuulemma myöhemmin.

Kyllä mummon nyt kelpaa odotella seuraavia äitienpäiviä. Silloin varmaan jo Paupaukin tekee oman korttinsa, nyt hän nukkui vaunuissa ulkona koko ajan.

Ukilla on ollut työteliäs päivä. Naapuri Kostamosta soitti aamulla, että hän on saanut ison saaliin lahnoja, joita mies sitten pakastaa tulevaa tarvetta varten. Itse en oikein välitä pakastekaloista. Kalan rasva tahtoo muuttua eltaantuneen makuiseksi, varsinkin jos kala on pakasteessa tarpeeksi kauan. Kyllä minä silti ainakin pakastettua kirjolohta syön ihan mielelläni.

Täytekakkuja meillä ei paljon harrasteta, lääkärin määräyksestä, eikä paljon karjalanpiirakoitakaan samasta syystä. Pöydässä oli piimäpiirakkaa, pitsaa ja tuoreita pullia kahvin ja mehujen lisäksi. Joten näillä eväillä mennään...

Oikein hyvää sunnuntai-iltaa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi ♥