lauantai 7. huhtikuuta 2012

Virvon, varvon, tuoreeks, terveeks...Tyttöjen virpomavitsat vuodelta 2012.
PALMUSUNNUNTAINA

Sairaalan synnytyshuoneessa

kaikuivat kirkonkellot.
Hoosianna! Hoosianna!

-Öhöh, hän sanoi ensitöikseen ja
imeskeli rystysiään. 

Kolme vuosikymmentä myöhemmin
rystysillä hakkasi niskani, pääni, 

toivoni rikki. Polvet ja
sydän kipeänä pelkään, 

pääsiäisaamu ei koskaan valkene.


- Aili Nupponen -

Viime sunnuntaina oli virpomasunnuntai, pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia. Hyviä kuvia saatiin taas uutta kuvakirjaa varten. Niitä on sitten valmiina ilo katsella. Suklaamunat tuli heti syödyiksi...

Paupau on iloinen ja helppohoitoinen lapsi, käyttäytyy mallikelpoisesti jo vauvasta pitäen. Ei ole tullut onneksi isäänsä eikä minuun, mummoonsa.

Virpomavitsat olivat komeita. Askartelua oli tytöille ja heidän äidilleen riittänyt moneksi päiväksi, kun piti virpoa kahdet ukit ja mummot sekä Rääkkylän kummit. Vitsat säilytän muistoina tulevaisuuteen asti.

Kutsuin miniää käymään tänään meillä kuvajuttujen takia. Hän päivitti erään käytössä olevan kuvaohjelman ajan tasalle. Aina olisi uutta oppimista, jos vaan pystyisi. Mutta toisaalta: Onhan se hyvä, että uuden oppimista vielä riittää, vanhanakin. Se pitää mielen virkeänä ja lisää kiinnostusta asioihin ja elämään.

Tikkalasta tehdään kuulemma jo radio-ohjelmia verkkoon. En ole kuunnellut, mutta aktiivisemmat ihmiset kuin minä varmaan uteliaina kuuntelevat Tikkala-juttuja. Aikoinaan osallistui minäkin aika usein näiden radio-ohjelmien tekoon, nyt ei enää ole siihen aihetta. Tiedotus sujuu hyvin näinkin, kirjoittamalla.

Oikein hyvää Pääsiäistä kaikille lukijoille toivottaa Aili-mummo!

4 kommenttia:

 1. Todella hienot virpomavitsat olet saanut.
  Mukavaa juhlapäivien aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Unelma.<333
   Samoin sinulle, riemullista pääsiäistä;DD

   Poista
 2. Runosi mietitytti kovasti. Minä tulin kotiin 40vuotta sitten vauva kainalossa Pääsiäisenä. Siitä on tarina Runojuonia sivullani, en ole päivittänyt sitä vähään aikaan, linkki on http://runojuonia.vuodatus.net
  runotorstain juttuihin olen siellä osallistunut annetuilla aiheilla. Nyt on Pääsiäinen jo ohi, vieraat ja lähteneet ja mukavaa oli. Minunkin pitäisi saada joku opettaja, en osaa käsitellä kuvia, hyvä kun ladata osaan:) Mämmikoura olen:)
  Kyllä tämä blogisi lyö laudalta monet kokoukset. Kertomukset on niin hyvin ja selkeästi kirjoitettu, varmasti moni on iloinen ja kiitollinen. He varsin, jotka tuntevat seudun ja ihmisiä sieltä.

  VastaaPoista
 3. Hei Aikatherine!

  Minä tulin sairalasta vauvan kanssa 49 vuotta sitten, siis hänen, josta tuo runo on kirjoitettu...

  Oikein hyvä, että olet innostunut kirjoittamaan runoja, minulta se pääsi lopahtamaan viime kesään, mutta kyllä niitä joskus lisää syntyy.

  Ihan sama juttu minulla, en osaa kuvankäsittelyä ollenkaan, kun en yksin ole viitsinyt opetella; olen siis laiska;?

  Paikkakuntalaiset eivät vaivaudu kommentoimaan kirjoitinpa mitä hyvänsä. Heille tuntuu olevan se ja sama mitä kirjoitan, vai kirjoitanko yhtään mitään;)

  Oikein hyvää pääsiäisen jälkeistä viikkoa, Aikku.<333

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥