sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Sinä olet kaihoa täynnä, kevät!
Kevät Ailinkalliolla. 
Olisipa nyt jo toukokuu kun
kaikki herää uuteen kukoistukseen.
Ilma on laulua täynnä
peipposten ja kottaraisten liverrystä.
Kaikki rakastavat ja tulevat rakastetuiksi.
Sinä olet kaihoa täynnä, kevät.
Vanhan sydän rinnassa
sykähtää lämpimästi keväälle.
Minä muutun nuoreksi koivuksi,
jossa virtaavat väkevät mahlat.

AN kokoelmassa Äiti-Maan hellään syliin (2003)


Viime keskiviikkona 22. huhtikuuta kuulin ensi kerran peipposen laulavan tänä keväänä. Olin menossa autolle terveyskeskuksesta, kun äkkiä korviini kuului ihana liverrys, josta ei voi erehtyä. Kun muuttolinnut keväällä palaavat tänne lämpimistä maista, tuovat he tullessaan lämpimän ajatuksen kesästä, joka pian on taas vieraanamme lyhyen aikaa. Kevät on minusta kaikkein hienoin vuodenaikamme, en haluaisi vaihtaa sitä mihinkään muuhun. Ihanaa nähdä ja tuntea taas uusi kevät!
***

Päiväkahville piipahtivat mummon ja ukin kaikkein mieluisimmat vieraat, lapsenlapset vanhempineen. Lämmitin piirakat uunissa ja keittelin kananmunia heille jo etukäteen. Se on takuuvarma resepti, joka puoltaa aina paikkaansa.Pikku-Paupau kehittyy vinhaa vauhtia, varmaan kohtapuolin jo ryömiikin, kunhan ensin saa voimia pieniin käsivarsiinsa. Ihmeellinen lapsi, jaksaa aina hymyillä ja hurmata meitä vanhuksia.

***
Jälleen on yksi lypsykarjatila lopettanut maidon tuottamisen kylässämme. Jäljellä on enää kuusi tilaa, yhteensä toista sataa lypsylehmää. Emolehmiäkin on muutamalla tilalla, ja yhdellä tilalla kasvatetaan villisikoja. Jokin aika sitten luin Maaseudun Tulevaisuudesta, että kaksi suurta lypsykarjatilaa on ajautunut Suomessa konkurssiin. Silloin loppuu tuottaminen, jos pankit eivät anna enää uutta lainaa. Se on varmasti hyvin ikävä juttu, jos asiat ajautuvat siihen pisteeseen. Tohmajärven tuottajat ovat keränneet sympatiapisteitä sillä, että useat tilat ovat päättäneet tukea kunnan järjestämää kouluruokailua lahjoittamalla lihaa ja muita tuotteita kunnalle. Eihän se kunnan suurimmalle lihatilalle niin hirveän suuri uhraus ole, paljon enemmän rahallisesti saattavat menettää pienimmät tilat, jotka tähän rinkiin liittyvät. Mutta oikein hyvä ja kannatettava ajatus se on silti tuottajilta.


Oikein hienoa sunnuntai-iltaa kaikille lukijoille toivoo Aili-mummo!

2 kommenttia:

 1. monenlaista elämää, monelta kantilta, niin totta. täällä on ollut tosi kesäistä ja rinteet ovat täynnä kukkia, minulla on vain vielä ulkoilukielto kun varjelen silmiäni, hyvin ne paranee, ei vaan saa päästä mitään pölyä, eikä varsinkaan siitepölyä..Kyllä se on kannatettavaa kun tuetaan lähialuetta eniten niillä maataloustuotteillakin..voi että kun muistan vielä kun lapsena sain juuri lypsettyä maitoa ja itsekirnuttua voita hyvää oli se kirnupiimäkin.. lintuset ne laulaa auringon noususta ehtooseen. hyvää viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Aikatherine!

   Todella monenlaista! Me maalaiset elämme varmaan hyvin erilaista elämää kuin te kaupunkilaiset - ja molemmat ovat (toivottavasti) tyytyväisiä.<3 Itse en ole koskaan muusta kuin maalaiselämästä edes haaveillut, luonto ja sen keskellä eläminen, on minulle tärkeää.


   Valitettavaa, että et saa vielä liikkua ulkona, mutta parempi totella lääkärin neuvoja...Saat varmasti paljon iloa siitä, kun jälleen voit liikkua luonnossa ja kaupungilla.

   Niin ne lintuset laula, pitää mennä uos kuuntelemaan hienoa kevätkonserttia;DD

   Hyvää sunnuntaita, Aikatherine.<333

   Poista

♥ Kiitos kommentistasi ♥