maanantai 2. maaliskuuta 2009

'Vänrikki Nappula'

Kirjailija-kolumnisti Aino Suhola, kirjoitti lauanatain 28.2.09 Keskisuomalaisessa napakan ja ivallisen kolumnin Matti Vanhasesta: Yhteinen yksillä harteilla. Nyt maanantaina lauantain 28.2. haastattelu TV1 Ykkösaamussa tuli uusintana. Suomen hallitus on yksin päättänyt nostaa eri ammattialojen vanhuuseläkeikää vähitellen 65 vuoteen. Meillä maanviljelijöillä vanhuuseläkeikäraja on ollut juuri tuo 65v. Harvahko viljelijä kuitenkaan on ammatissaan tuohon ikään asti, vaan eläkkeelle on mahdollista siirtyä muiden luopumiseläkelakien ja sukupolvenvaihdosten kautta huomattavasti nuorempana. Harvoin viljelijöiden ja heidän emäntiensä terveys ja fyysinen kunto on niin hyvä, että he voivat toimia ammatissaan tuohon ikään saakka. Varsinkaan lypsykarjanhoitajien tilanne on heikko, ja ns. jatkajat ovat vastuuseen joutuessaan liian vanhoja siirtymään uuteen ammattiin.

On selvää, että kolmikantaneuvottelut on hallitus ja Vanhanen kokonaan unohtaneet, he siis käyttivät hallituksen saneluvaltaa. Suhola on sitä mieltä, että hallituksen työrauha tulee tästä seikasta johtuen pahasti häiriytymään.
Suhola lataa: "Takki jäi taas napittamatta ja demokratian mutkia tuli oiottua. Välille jäivät kolmikannat ja sosiaalitupot ja vähän eduskuntaakin, koska se kai nyt sentään vielä lait säätää."

Tämän jutun osoite on: http://www.ksml.fi/mielipide/kolumnit/yhteinen-yksillä-harteilla/373571
Aino Suhola on entinen Keskustan kansanedustaja, joten hänen sanoillaan on painoarvoa.
Suhola kirjoitti aiemmin myös Keskisuomalaisessa blogeja, mutta muutama kuukausi sitten hän päätti niiden kirjoittamisen. Ainon kirjoitukset ovat aina lukemisen arvoisia.

***

Lukekaa netistä myös Koti-Karjalan sivuilta, osoitteesta http://www.kotikarjala.fi/tohtoriksi.htm

Ainakin sinä tapauksessa ettei teille tule kyseistä lehteä. Erinomainen Riitta Makkosen kirjoittama artikkeli Sari Kaasisen musiikintohtoriksi väittelystä, ja viidestä Sari Kaasisen järjestämästä tilaisuudesta, missä on eri kansanmusiikin osa-alueita käsitelty.

Kaikki keskikarjalaiset voivat olla Sari Kaasisen osaamisesta ylpeitä, erityisesti Rääkkylän väki.

Oikein hyvää päivänjatkoa kaikille toivoo Aili-mummo

1 kommentti:

  1. Anteeksi, mutta tuo alempi linkki ei enää toimi.
    Oikein hyvää viikonloppua ja äitienpäivää lukijoilleni.<33333

    VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥