lauantai 13. syyskuuta 2008

Syksyn tuntuaSyksy on tullut myös Ailinkalliolle...
Kuka heitti kultaa
koivujen oksille?
Kuka kiskoi veneet hiekalle
nukkumaan?
Kuka unohti jälkeensä
aution rannan ja
vihlovan ikävän?
Kaislikko vapisee ja huutaa
- tule takaisin,
tule takaisin kesä!Aili-mummo Kokoelmasta Elämänpelto (1991)


Syksy on saapunut pitkin askelin, puissa ovat syksyn värit, kulta ja punainen. Hallitseva väri on yhä vihreä. Syyskukat eivät ehtineet tänä vuotena kunnolla kukkia. Hallaa on odotettu vierailulle jo jonkin aikaa, mutta se ei vielä ole lakastuttanut kasveja. Peruna on meillä nostamatta, se on miesväen töitä. Minun syystöihini kuuluu ikkunoiden pesu, sekin on tekemättä.
****
Tämän päivän Karjalaisessa päästeli alakertakirjoituksessaan Helena Tahvanainen "poliitikon ketkuista", jotka taas vaalien alla ovat köyhän ja pienen ihmisen asialla. Olen samaa mieltä poliitikoista, vaalikarjaksihan me kelpaamme, emme muuhun. Saapas nähdä millaiset Tohmajärven ehdokaslistat tulevat olemaan? Tuntuu että olemme koko ajan menossa huonompaa suuntaan, eihän kuntapäättäjillä ole paljonkaan enää päättämistä. Vaalien yhteydessä tehdään vielä kuulemma kysely halutaanko kunta yhdistää, mihin suuntaan vai halutaanko peräti säilyä itsenäisenä. Siinä sitä onkin pohdiskelemista...


~~~~


Markku Pölönen oli kuulemma 11. päivä eli torstaina Tikkalan baarilla tekemässä elokuvaa. Katsoimme ohi kulkiessamme, miten paljon kaupan ympärillä oli autoja, niitä oli sekä taka- että etupuolella. Mauri huomauttikin minulle Ralliraidan kuvaamisesta.


Tänä iltana parhaillaan kuvataan Tuupovaarassa Ralliradalla loppukohtauksia. Siellä saattaa olla myös tikkalalaisia "yleisön" joukossa. Oletan että ainakin ne tavalliset linssiluteet ovat paikalla katsomossa.


Oikein hyvää lauantai-iltaa kaikille toivoo Aili-mummo!


Ps. Nyt syksyllä 2011 Kassan Baari Tikkalassa lopetti toimintansa.


Ralliraita elokuva esitettiin myös syksyllä 2011 Teeveessä.


Kevyet mullat Kassan baarin muistolle toivottaa Aili-mummo!

12 kommenttia:

 1. Kiva kun tykkäsit, kiitos Unelma<3

  VastaaPoista
 2. Kaunis syysruno!♥
  Meillä on kyllä kaikki syyskukat kerenneet kukkimaan ja kukkivat vieläkin.

  Oikein mukavaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Syysrunosta kiitos! Tykkään ♥

  VastaaPoista
 4. Kaunis runo. Haíkeus huokui tuossa runossa. Kesä on mennyt ja syystuuli puhaltaa.

  Syksyn terveiset sinulle Aili-mummo.

  VastaaPoista
 5. Onhan hienosti kuvattu syksyn tulemista ja kaipuuta takaisin kesään! Olet mahtava tunnelmien runoksi kirjoittaja.

  VastaaPoista
 6. Hei Sylvi!

  Oikein kiva, kun tykkäsit<3

  Tuo juttu oli kirjoitettu 13. syyskuuta 2008, eli yli kolme vuotta sitten. Tänä vuotena kerkisivät syyskukat kukki, mutta silloin oli meillä kylmä kesä, harvoin kävi lämpötila edes 20 asteessa.

  Tänään saimme ensilumen, joka luullakseni sulaa pois.

  Toivotaan, että teidän "kesänne" jatkuu yhä!

  Oikein mukavaa keskiviikkoa sinulle, Sylvi<3

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Minttuli, kun pidät<3

  Mukavaa keskiviikkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 8. Eila!

  Onhan se haikeaa, kun kesä on mennyt yli puoleksi vuodeksi pois...

  Saimme jäiset terveiset pohjoisesta Jäämereltä: maa on ihan valkoinen.:/

  Syysterveiset myöskin sinulle, Eila<3

  VastaaPoista
 9. Hei Anja!

  Oikein mukava kuulla, että pidät runoa onnistuneena. Olen melko vähän kirjoittanut luontorunoja, kirjoitan enemmän elämästä ja ihmisistä. Tänään voisi kirjoittaa ensilumesta, joka satoi juuri äsken---.

  Kiitos kommentista, Anja, ja mukavaa keskiviikkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 10. Äidilleni tulee Alasin lehti, hän kerää niitä ja sit kun menen käymään niin luen niitä, olen kiinnostunut Tohmajärven tapahtumista, silloin kun itse asuin siellä, niin mielestäni siellä on on asiat menneet parempaan suuntaan, mutta minä katsonkin täältä 600km päästä sinne, mut jos ajattelee sitä että rajan takaa tulee ihmisiä enempi kuin Tohmajärveläisiä on, niin pieni kylä joutuu maksamaan siitä ja maksajia olette te siellä kaikki, pienellä kylällä menee ne vähätkin työpaikat heille, mutta niin se on koko suomessakin, en silti ole rasisti. Siellähän tehtiin kerran elokuva "ilon talo" oletko katsonut sen joskus? minusta se oli yököttävä, vaikka jotain todellisuutta siinä oli,(oma mielipide.)Kiva runo muuten.

  VastaaPoista
 11. Pepita!

  Kiva kun seuraatte Tohmajärveläisten elämää lehden välityksellä!

  Sitä minäkin olen ruvennut ajattelemaan, että jos tänne tunkee paljon venäläisiä, jäämme jalkoihin. Terkkarissakin on paljon venäläisiä, myös kahvilanpitäjät ovat heitä, ja keittävät niin huonoa kahvia, ettei sitä kehtaa juoda. Ei sitä suomalaiset näy paljon ostavankaan.

  Jos edes kaikki tekisivät töitä, mutta sitä en usko. Kunta on surkeassa asemassa, meillä on Suomen korkein veroprosentti yhdessä toisen kunnan kanssa.

  Muistan Iloisen talon, ja katsoin sen. nato oli mukana elokuvassa ja samoin muita harrastajateatterilaisia. Minustakin oli aika pahaa katsottavaa, mutta tuollaista elämää on vietetty, Greta Onkell on kirjoittanut kirjan omasta elämästään. Minkäs sille voi, jos äiti on alkoholisti, lapset siinä kärsii.

  Mukavaa loppuviikkoa sinulle, Pepita<3

  VastaaPoista

♥ Kiitos kommentistasi ♥