keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Ruistähkähumppaa ja arpajaisia
Vapun aaton Koti-Karjalassa, paikallislehdessä, oli juttuja Nupposen talon isännästä ja emännästä. Isäntä oli saanut arpaonnella hienon raivaussahan Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan arvonnasta, ja emännältä oli ilmestynyt neljäs runokirja. Haastattelemassa kotona kävi toimittaja Niina Nyrhinen. Palstatilan puutteen vuoksi runolainaukset olivat jääneet aika vähäisiksi, olihan kyseessä aluejakelunumero.

Lähetin runokokoelman myös Karjalan Maahan Pekka Puustiselle, joka kirjoittikin - tapansa mukaan - varsin näyttävän jutun. Keskeisellä sijalla oli värikuva kirjan kannesta. Samoin sain Pekalta näyttävän arvostelun myös edellisestä runokirjastani Hullun lehmän tanssi, joka ilmestyi 1999. Vuoden 1992 marraskuussa, ensimmäisen runokirjani ilmestyttyä Karjalan Maahan tehtiin ihan koko sivun juttu. Myös Sunnuntaisuomalainen teki elokuussa 1999 ison jutun Kivisten peltojen emännästä. Kirjoittaja oli Päivi Kapiainen, joka aikaisemmin oli ollut Karjalaisella reportterina.

Myös Tohmajärvellä ilmestyvä Uutis Alasin on antanut palstatilaa aina tarpeen tullen. Viimeksi kirjoitti Arttu Laakkonen Ruistähkähumpan tahtiin 30.4.2008.

Kiitos kaikille lehdille kirjoilleni suodusta palstatilasta!

***
Iloitseminen kesästä taisi olla hieman ennenaikaista. Sunnuntain jälkeen ilmat ovat paljon viilentyneet, vettä tihuuttaa ja taivas on pilvessä. Kyllä se siitä sunnuntaiksi kirkastuu, viimeistään.

Tämän viikon olen seurustellut kaksosten kanssa. Satukirjoja on luettu jo melkomoinen joukko. Eve on ahkera satujen kuuntelija, Pippuri on sen sijaan varsinainen nörtti, viihtyy tuntikausia tietokoneen ääressä. Ihmeen hyvin hän osaakin pelata erilaisia pelejä ja käyttää joitakin ohjelmia. Mutta taitaahan hänellä jo ollakin noin vuoden verran harjoitusta takanaan, vaikka ikää onkin vasta 3 vuotta ja risat. Evestä ei tietokonenörttiä varmaan koskaan tulekaan, hän on ihan eri tyyppinen ihmisen alku. Käytännön toiminta ja ihmisläheisyys ovat Even valtteja. Hän on hyvin lämminhenkinen lapsi.

Oikein hyvää keskiviikkoiltaa teille toivoo Aili-mummo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kiitos kommentistasi ♥